Garantie tegen onderverzekering

Bij het afsluiten of wijzigen van uw verzekering is het belangrijk dat u de juiste waarde van uw woonhuis of inboedel opgeeft. Een juiste waarde is belangrijk omdat u anders het risico loopt onderverzekerd te zijn. 

Waarom garantie tegen onderverzekering? 

Is de waarde van uw inboedel of woonhuis hoger dan het bedrag waarvoor u verzekerd bent? Dan bent u onderverzekerd.  De gevolgen van onderverzekering zijn groot.  Een voorbeeld: De verzekerde waarde van uw inboedel is € 30.000,- terwijl de echte waarde € 50.000,- is. De inboedel is maar voor 60% verzekerd. Bij schade krijgt u maar 60% van de schade uitgekeerd. Bij onderverzekering loopt u dus het risico dat u niet uw volledige schade vergoed krijgt.  Heeft u uw verzekering afgesloten met een garantie tegen onderverzekering? Dan krijgt u het schadebedrag helemaal uitgekeerd. 

Garantie toevoegen aan uw verzekering

Als u de ZLM herbouwwaarde- en inboedelmeter invult, heeft u garantie tegen onderverzekering. Hiermee is uw woonhuis en inboedel tegen het juiste bedrag verzekerd. Zo krijgt u bij schade het hele bedrag uitgekeerd. U betaalt geen toeslag voor een garantie tegen onderverzekering. 

woonhuis      inboedel         

Wat is het gevolg voor uw premie? 

Heeft u al een verzekering bij ons en wilt u de garantie tegen onderverzekering toevoegen op uw polis? Dan verandert uw premie in de meeste gevallen. Dit komt door de verandering van het verzekerde bedrag van uw woonhuis en/of inboedel. Via deze website kunt u eenvoudig een premieberekening maken voor uw woning of inboedel inclusief garantie tegen onderverzekering.