Jong geleerd = oud gedaan

Gemiddeld 15 jaar én een personenauto besturen. Dat kan toch niet? Jawel, dat kan! In augustus, september en oktober organiseert ZLM Verzekeringen namelijk ZLM Junior Trials. Dit doen we in samenwerking met het ROVZ en Trials BV. 2000 Zeeuwse middelbare scholieren (leeftijd 15-17 jaar) volgen een programma waarin verkeersveiligheid en hun rol als passagier in de auto centraal staan.

juniortrials

Programma

Het programma bestaat uit discussie- en praktijkopdrachten waarbij de scholieren zelf ook achter het stuur gaan zitten. Zo ervaren de scholieren wat de gevolgen zijn van alcohol in het verkeer, hardrijden, het niet dragen van de autogordel én afleiding door bijvoorbeeld de smartphone. Durf je er als passagier wat van te zeggen als de bestuurder zit te appen achter het stuur? En stap je in bij iemand die alcohol heeft gedronken? We willen met dit programma discussies op gang brengen en de bewustwording vergroten over de risico’s in het verkeer.

Meegedaan?

Heb je meegedaan aan Junior Trials in 2018. Wij zijn benieuwd wat je er van vond. De enquête kan je hier invullen. 

Isabel Provoost

Speciaal voor ZLM Junior Trials hebben we samen met Isabel Provoost een introductievideo opgenomen. Isabel benadrukt in de video dat afleiding en verkeer geen goede combinatie is: