Veilig op weg, smartphone weg

Laten zien dat we onze aandacht op de weg richten. In plaats van op de smartphone. Dat kan met de 'Veilig op weg, smartphone weg' autoruitsticker. Afleiding in het verkeer is namelijk steeds vaker de oorzaak van een verkeersongeval.

autosticker

Ogen op de weg

Een slingerende auto, naar beneden buigende hoofden, één hand aan het stuur en de andere houdt een telefoon vast. Dagelijkse realiteit in het verkeer. Zowel voetgangers, fietsers als automobilisten maken zich er schuldig aan. Bellen vergroot de kans op een ongeval 2 keer en appen tijdens het rijden zelfs 6 keer. Wij schrikken van deze cijfers. Dat telefoontje of berichtje kan best even wachten tot je veilig stilstaat op een parking of bel handsfree.

Convenant

Om afleiding in het verkeer een halt toe te roepen tekenden we in september 2017 het convenant 'veilig gebruik van smartfuncties in het verkeer'. Ruim 40 organisaties zijn bij dit convenant aangesloten, met onder andere de ANWB, Veilig Verkeer Nederland en de regionale Verkeersorganen. Wij hebben aansluitend op het convenant een sticker ontworpen voor op de achterruit van de auto. Hiermee maakt u uzelf en anderen bewust van het gevaar van smartphonegebruik in het verkeer. U kunt de sticker helaas niet meer aanvragen.