Mijn vraag gaat over...

Aanhangwagenverzekering

Dat is voor een deel zo. Als u met uw caravan of aanhanger schade veroorzaakt aan iemand anders, valt dit onder de WA-verzekering van uw auto. Als u zelf schade veroorzaakt aan uw caravan of aanhanger, valt dat daar niet onder. Daarvoor kunt u wel een aparte cascoverzekering afsluiten. Daarop zijn bijvoorbeeld brand, diefstal en schade na een aanrijding verzekerd.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Nee. Op de groene kaart van uw auto staat de code 'AF'. Dit betekent dat uw auto met een aanhanger verzekerd is voor als u schade veroorzaakt bij anderen. Maar in Spanje, Polen en Duitsland heeft u wel een aparte groene kaart nodig voor een aanhangwagen, vouwwagen of caravan. Gaat u naar deze landen? Of reist u er doorheen? Vraag dan een groene kaart aan. Bel daarvoor met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113-238 880.

U kunt een verzekering op ieder moment opzeggen. Geef dit wel aan ons door. Doe dat online of met een brief.

U heeft een eigen risico voor de aanhangwagenverzekering van € 45,- per keer dat er schade is.

U kunt een schade online melden of via telefoonnummer 0113 - 238 888. Of stuur uw Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is Postbus 70, 4460 BA in Goes.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Davey