Koninklijke soep

Royal soep, of consomme royale is een heldere bouillon met omeletreepjes. Speciaal voor Prinsjesdag staat deze koninklijke soep vandaag voor de ZLM medewerkers op het menu. Benieuwd hoe hij smaakt? Maak hem eens zelf: 

Soep wordt opgeschept in soepkom

Ingrediënten voor 1 liter soep (4 personen)

- 1/2 liter groentebouillon

- 1/2 liter kippenbouillon

- Twee eieren 

- Scheutje melk

- Boter of scheutje olie voor bakken

- Peper en zout

- Scheutje worcestersaus

- Eén (kleine) ui

- Eén teentje knoflook

- Half bosje kervel
 

Bereiding:

Klop voor de omelet twee eieren op met de melk, peper, zout en worcestersaus. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur. Giet het eiermengsel in de koekenpan en bak tot de omelet gaar is. Laat daarna op een bord afkoelen. Zodra de omelet is afgekoeld deze in dunne reepjes snijden. 

Snipper in de tussentijd het uitje en de knoflook fijn. Zet een pan (minstens 1,5 liter inhoud) op het vuur. Voeg olie of boter toe. Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan. Blus af met de groente en kippenbouillon. Breng de soep langzaam aan de kook. Zodra hij kookt mag het vuur uit. Voeg de afgekoelde en gesneden omeletreepjes toe. Hak de kervel fijn en voeg deze als laatste toe aan de soep. 

Eet smakelijk!