Uw fietsverzekering

Waarom sluit u een fietsverzekering af?

Met een ZLM Fietsverzekering is uw fiets verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Ook helpen wij u bij pech of een ongeval (in Nederland en tot 30 km over de grens in België en Duitsland).

Voor welke fietsen geldt de ZLM Fietsverzekering?

Voor stads-/gewone fietsen, kinderfietsen, bakfietsen, ligfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes en racefietsen.

Wat is verzekerd met de ZLM Fietsverzekering?

U bent verzekerd voor diefstal en beschadiging van uw fiets. Accessoires zijn tot € 100,- zonder extra kosten meeverzekerd. Verhaalsbijstand is ook meeverzekerd. Ook helpen wij u bij pech of een ongeval.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn enkele schadeoorzaken die niet verzekerd zijn. Onder meer schade door krassen of slijtage, diefstal na onzorgvuldigheid en wanneer de fiets niet aan onze beveiligingseisen voldoet. Voorwaarde is dat u een door de Stichting ART goedgekeurd slot heeft. Bij diefstal moet u minimaal 2 sleutels kunnen overleggen. Wij vergoeden ook geen schade als uw fiets wordt verhuurd of wanneer u mee doet aan een wedstrijd.

Wat kost de ZLM Fietsverzekering?

Bereken hier uw premie. Deze is afhankelijk van waar u woont en van de waarde van uw fiets. U kunt uw premie per maand of per jaar betalen.

Hoe sluit u een ZLM Fietsverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Pakketkorting bij meerdere verzekeringen

Wij doen graag iets extra’s voor onze klanten. Als u meerdere verzekeringen afsluit, ontvangt u bovenop onze scherpe premies 8% pakketkorting. Lees meer over pakketkorting.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Ja, dat kan. Wij verzekeren uw fiets tegen de aanschafwaarde. Dat is het bedrag waarvoor u de fiets heeft gekocht. Heeft u geen aankoopnota? Dan verzekeren we uw fiets tegen de dagwaarde.

Dan moet u een kopie van uw fietssleutel laten bijmaken. Dat doet u bij de slotenfabrikant of via www.fietssleutels.nl. Geef het nummer van de kopie aan ons door als u deze heeft ontvangen. Let op: andere kopieën zijn niet geldig. U ontvangt dan geen vergoeding bij diefstal.

Met de fietsverzekering heeft u recht op hulpverlening bij pech of een ongeval in Nederland en tot 30 km over de grens in België en Duitsland. Wij brengen u, één reisgenoot en uw fietsen dan naar een door u gekozen bestemming in Nederland. Heeft u hulp nodig? Bel dan met onze alarmcentrale, telefoonnummer 0113 - 238 238.

Heeft u schade? Zeker dan vinden wij het belangrijk dat u tevreden over ons bent. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over wat er precies verzekerd is. Meld uw schade snel via één van de mogelijkheden hieronder.

Telefonisch

Tijdens kantooruren (8:30 - 17:00 uur) zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0113 - 238 777. Bij spoed kunt u dit nummer ook buiten kantooruren gebruiken.

Online

U kunt uw schade melden via Mijn ZLM. Heeft u nog geen account? Registreer dan nu.
 

Schriftelijk

U stuurt het door u ingevulde en ondertekende schadeformulier naar: ZLM Verzekeringen, Postbus 70, 4460 BA, Goes.

Hoe wij uw schade behandelen

Bij schade kan er veel op u af komen. Daarom hebben we op een rijtje gezet wat u kunt verwachten.

  • Meldt u de schade online, dan bevestigen we binnen 4 werkdagen de ontvangst van uw schademelding en hoort u of er dekking is. Belt u ons? Dan nemen wij de schadebehandeling direct met u door. Wijzen we uw claim (gedeeltelijk) af? Dan leggen wij u uit waarom.
  • Uw schadebehandelaar gaat voor u aan de slag. Hij of zij is uw vaste aanspreekpunt.
  • Wij stellen het schadebedrag in overleg met u vast. Als het nodig is schakelen wij een schade-expert in.
  • Wij maken het schadebedrag aan u of aan de reparateur over.
  • Lees meer informatie over ons fraudebeleid.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Met de fietsverzekering heeft u recht op hulpverlening bij pech of een ongeval in Nederland en tot 30 km over de grens in België en Duitsland. Wij brengen u, één reisgenoot en uw fietsen dan naar een door u gekozen bestemming in Nederland. Heeft u hulp nodig? Bel dan met onze alarmcentrale, telefoonnummer 0113 - 238 238.

De fietsverzekering dekt de schade aan uw eigen fiets. Loopt iemand door uw toedoen schade op, dan kunt u daarvoor een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Als uw fiets gestolen wordt heeft u geen eigen risico. Bij beschadiging van uw fiets heeft u een eigen risico van € 25,-.