Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)

Deze verzekering vergoedt na een ongeval letselschade van de bestuurder en inzittenden van uw auto. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt heeft. Denk bij schade aan bijvoorbeeld inkomensverlies, kosten voor huishoudelijke hulp, medische kosten, smartengeld en de kosten van een uitvaart. Ook vergoeden wij schade aan uw bagage, kleding of spullen in de auto. Frits legt het u verder uit in onderstaande video. Of lees hieronder verder.

Wat is letselschade?

Dat zijn kosten die ontstaan wanneer u of een andere inzittende gewond raakt of overlijdt na een ongeval. Bij overlijden vergoeden wij de uitvaart en schade van nabestaanden door het wegvallen van het inkomen van het overleden slachtoffer. Raakt een inzittende gewond? Dan vergoeden wij de werkelijke kosten tot maximaal € 1.000.000,-. Ook smartengeld is gedekt.

Wanneer keert de SVI uit?

Wij vergoeden uw schade als u in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt. Ook als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. Geen veiligheidsgordel om? Dan kan een korting op de uitkering volgen. Wij vergoeden maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. U kunt altijd direct een beroep doen op uw verzekering. U bent niet afhankelijk van de veroorzaker van de schade.

Wat is niet verzekerd?

Wij vergoeden geen schade wanneer u die met opzet heeft veroorzaakt, rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed bent van alcohol of drugs. Of als u deelneemt aan een wedstrijd, uw auto verhuurt of tegen betaling passagiers vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Schadeverzekering Inzittenden.

Wat kost de SVI?

De premie is € 42,35 per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw auto.

Hoe sluit u een SVI af?

Heeft u al een ZLM Auto-, Oldtimer of Kampeerautoverzekering? Dan kunt u de SVI via dit formulier of via Mijn ZLM afsluiten.