Mijn vraag gaat over...

Inboedelverzekering

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja. Veroorzaken uw huisdieren schade bij een ander? Dan valt dat ook onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u dieren voor uw beroep? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Zij vertellen u graag meer over hoe u dit goed verzekert.

Veroorzaken huisdieren (van u of iemand anders) schade aan uw inboedel of woonhuis? Dan is hiervoor vaak ook dekking op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Wilt u schade melden? Bel dan 0113 - 238 777 of meldt de schade online via Mijn ZLM.

Het eigen risico is € 45,- voor iedere keer dat u schade heeft. Laat u de schade repareren bij een reparateur die met ons samenwerkt? Dan heeft u geen eigen risico. Als u de schade meldt, hoort u van onze medewerkers bij welke reparateur u terecht kunt. Niet voor alle situaties zijn er samenwerkende reparateurs beschikbaar. Hierover kunt u vooraf overleggen met uw schadebehandelaar.

Heeft u schade aan mobiele elektronica zoals een telefoon of een tablet? Dan is er altijd een eigen risico van € 100,- per keer dat u schade heeft. 

Ja. U bent op uw inboedelverzekering verzekerd tot € 12.500,-. Is uw bedrijfsinventaris meer waard? Sluit dan een aparte inventarisverzekering af. Wilt u hier meer over weten? Bel dan met ons team Bemiddeling. U bereikt hen op 0113 - 238 840.

Onder bedrijfsinventaris verstaan wij alle verplaatsbare zaken die bij uw bedrijf horen. Onder bedrijfsinventaris verstaan wij geen handelsvoorraden, computerprogramma’s, computerbestanden en geld.

Heeft u zelf een keuken, badkamer, parketvloer of andere zaken aangelegd in uw huis? En vallen deze zaken niet onder de opstalverzekering die u via de Vereniging van Eigenaren heeft afgesloten. Dan kunt u deze zaken op uw inboedelverzekering meeverzekeren. Wilt u hier meer over weten? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Of bel met uw ZLM-adviseur.

Nee. Het is alleen mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten met garantie tegen onderverzekering.

Als u een inboedelverzekering bij ZLM afsluit, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. Zo bent u nooit voor een te laag bedrag verzekerd. Wij kunnen u vragen om de inboedelmeter opnieuw in te vullen als de vorige vaststelling 5 jaar geleden was.

Ieder jaar passen wij uw inboedelverzekering aan op basis van het indexcijfer. Dit kan ervoor zorgen dat uw premie verandert. Het Centraal Bureau voor de Statistiek stelt de index vast. Deze index houdt bij of de gemiddelde prijs van inboedel stijgt of daalt.

Ja. Aanpassingen aan een huurwoning zijn tot € 6.000,- meeverzekerd. Dit heet huurdersbelang. Is uw huurdersbelang hoger dan € 6.000,-? Neem dan contact op met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.