Mijn vraag gaat over...

Woonhuisverzekering

Ja. Veroorzaken uw huisdieren schade bij een ander? Dan valt dat ook onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u dieren voor uw beroep? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Zij vertellen u graag meer over hoe u dit goed verzekert.

Veroorzaken huisdieren (van u of iemand anders) schade aan uw inboedel of woonhuis? Dan is hiervoor vaak ook dekking op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Wilt u schade melden? Bel dan 0113 - 238 777.

U kunt een schade online melden via de telefoon. Bel ons team Schade Varia. U bereikt hen op 0113 - 238 777.

Ja. Bij het afsluiten van een woonhuisverzekering controleren wij of er bijgebouwen aanwezig zijn. Aan de hand van de bouwaard en kubieke meters van het bijgebouw wordt deze meeverzekerd. Dit kan invloed hebben op de premie.

Als u een woonhuisverzekering afsluit bij ZLM, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. De garantie is onbeperkt geldig. Gaat u uw huis verbouwen? En verandert het aantal kubieke meters in uw huis? Geef dat dan altijd aan ons door. Wij passen uw polis aan zodat de garantie geldig blijft. Dit kan ervoor zorgen dat uw premie verandert.

Ieder jaar passen wij uw woonhuisverzekering aan op basis van het indexcijfer. Dit kan ervoor zorgen dat uw premie verandert. Wij gebruiken de prijsindex van het Bureau Documentatie Bouwwezen. Hierin wordt bijgehouden hoeveel het gemiddeld kost om een huis te bouwen.

Het eigen risico is € 45,- voor iedere keer dat u schade heeft. Laat u de schade repareren bij een reparateur die met ons samenwerkt? Dan heeft u geen eigen risico. Als u de schade meldt, hoort u van onze medewerkers bij welke reparateur u terecht kunt. Voor stormschade is er altijd een eigen risico van € 150,- per keer dat u schade heeft. 

Nee. Woont u in een koopappartement? Informeer dan bij uw VvE of u goed en volledig verzekerd bent. Zijn bepaalde zaken niet verzekerd? Neem dan voor meer informatie contact op met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Of bel uw ZLM adviseur. U kunt dan een aanvullende ZLM woonhuisverzekering afsluiten.

Voor de inhoud van uw huis berekent u het aantal kubieke meters (m3). Daarvoor vermenigvuldigt u de oppervlakte van uw huis (lengte x breedte) met de gemiddelde hoogte. U meet daarbij de buitenkant van uw huis. Heeft u een schuur, garage, kelder, hobbyruimte, praktijkruimte of tuinhuis? Neem deze dan ook mee in de berekening. Heeft u een gebouw dat veel minder waard is dan uw huis zoals een houten tuinhuis of een schuur van golfplaten? Dan maakt u hiervoor een aparte berekening. Neem hiervoor contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Of bel uw ZLM adviseur.

Wij maken geen gebruik van verzekerde bedragen. Als u een woonhuisverzekering bij ZLM afsluit, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat u volledig verzekerd bent en de werkelijke schade vergoed krijgt. Een verzekerd bedrag op de polis is daardoor niet nodig.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek