Auto te water

€25,00 p.p.

Weet wat u moet doen als uw auto te water raakt. Volg de training ‘Auto te water’.

Data, locaties & inschrijven
 • Info
 • Programma
 • Vraag & Antwoord

Jaarlijks belanden er in Nederland zo’n 750 auto’s in het water. Wat doet u als het u overkomt? Tijdens deze training leert u in 1,5 uur tijd hoe u moet handelen. De training begint met een korte theorieles. Daarna neemt u plaats in de auto als bestuurder, bijrijder of als passagier. De auto wordt langzaam het water ingereden. U leert hoe u en uw inzittenden zo snel mogelijk uit de auto ontsnappen. Dit alles uiteraard onder begeleiding van ervaren instructeurs en gecertificeerde duikers. 
 

De training start met een theoriegedeelte van ongeveer 20 minuten. Daarna komt het praktijkgedeelte aan bod. Hierbij krijgt u twee of drie keer de gelegenheid om te ontsnappen uit de auto te water. De training wordt gegeven door ervaren instructeurs. Ook is er een duikteam aanwezig in het bad. Zij zorgen voor de veiligheid van de deelnemers. Bij voldoende tijd besteden we aandacht aan het redden van een passagier. 


Bekijk alvast onderstaande video om een beeld te krijgen van deze training. 

Vraag & Antwoord

De training wordt gegeven door ervaren instructeurs van Stichting Auto te Water. Ook is er een duikteam aanwezig in het bad. De trainingen worden gefinancierd door het ZLM Preventiefonds. 

De training start met een theoriegedeelte van ongeveer 20 minuten. Daarna komt het praktijkgedeelte aan bod. Hierbij gaat u twee of drie keer met de auto te water. Bij voldoende tijd besteden we nog aandacht aan het redden van een passagier uit een auto in het water. 

Dat is mogelijk. U moet zich wel ieder apart aanmelden. De organisatie stelt wel als voorwaarde dat de kinderen in het bezit zijn van een zwemdiploma (A+B). Tevens verwachten we dat de kinderen samen met de ouders meedoen. Uiteraard gaan de ouders akkoord met de deelname van de kinderen.

Dat kan, maar de voorwaarde is dat zij een lopende verzekering hebben bij ZLM Verzekeringen.

Volgt u de training in buitenzwembad Stelleplas dan adviseren wij om uw kleding af te stemmen op de weersomstandigheden. Voor zowel zwembad Stelleplas als zwembad Stappegoor geldt het advies: draag kleding en schoenen die tegen een stootje kunnen. Zorg ook dat zij bestand zijn tegen chloorwater. Het zwembad waardeert ook badkleding onder uw kleding. Dit in verband met hygiëne. Vergeet vooral uw handdoek, eventuele badjas en droge kleding niet. Bij bepaalde oefeningen is het dragen van een helm verplicht. De organisatie zorgt voor deze helmen. 

Uit veiligheid voor u en uw kindje laten we u alleen deelnemen aan de theorie. Wij kunnen uw veiligheid namelijk niet 100% waarborgen. Het kan gebeuren dat iemand u per ongeluk raakt. Zeker als u met meerdere personen te water gaat en het voertuig verlaat.

Nee. U hoeft als volwassene geen zwemdiploma te hebben om deel te mogen nemen. Het bad waarin u te water gaat is minimaal 1.80 diep. Hiervoor is het dus wel van belang dat u watervrij bent en uzelf zwemmend kunt voortbewegen. 

De klap die u op het water maakt is niet heel groot. Er bestaat wel een kans dat een andere deelnemer u per ongeluk raakt. Bijvoorbeeld wanneer u met meerdere personen te water gaat en het voertuig verlaat. Om die reden adviseren we u om geen onnodige risico’s te nemen wanneer u kampt met lichamelijke klachten. 

Wij geven de voorkeur aan online aanmelden. Komt u er echt niet uit? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113 - 238 090.

U betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090. 

Wij nemen dan contact met u op. U kunt dan kiezen voor een andere locatie en/of datum of uw inschrijving annuleren. 

U krijgt geen extra korting op uw verzekering na het volgen van de training. Omdat u klant bent bij ZLM Verzekeringen bieden we u de trainingen tegen een scherpe prijs aan. 

Ja, er mogen mensen komen kijken. De locatie Stelleplas in Heinkenszand heeft voor de toeschouwers bankjes langs het buitenzwembad. Wij adviseren toeschouwers wel om de kleding aan te passen aan de weersomstandigheden. Het weer hebben we helaas niet in de hand. Doet u mee op de locatie Stappegoor in Tilburg, dan is er een tribune voor toeschouwers. Wij adviseren toeschouwers hier om de kleding aan te passen aan de warme temperatuur in het zwembad. Denk ook aan voldoende drinken. De tribune en het zwembad in Tilburg mag u alleen betreden op badslippers. Toeschouwers kunnen alleen kijken tijdens de praktijkoefeningen. De ruimte voor de theorie beschikt over onvoldoende ruimte voor toeschouwers. 

Dan kunt u contact opnemen met ons team Veiligheid & Preventie via 0113 - 238 090 of preventie@zlm.nl

Wat vinden onze deelnemers?

 • Anoniem 9,0

  Prima actie van ZLM om deze training aan te bieden. Klanten kunnen zo met de opgedane kennis en ervaring, ellende beperken. Waarmee tevens maatschappelijke kosten worden beperkt.

 • Anoniem 8,0

  Erg nuttige training. Fijn dat we de kans hebben gehad om deze training te kunnen volgen.

 • Anoniem 9,0

  Alles werd op een duidelijke en vooral ook leuke manier uitgelegd.