Caravantraining

€30,00 p.p.

Ga goed voorbereid op vakantie en volg een caravantraining!

Data, locaties & inschrijven
 • Info
 • Programma
 • Vraag & Antwoord

In drie uur leert u van een deskundige instructeur alles wat van belang is voor het rijden met een caravan. Van de voorbereiding en controle voordat u op pad gaat tot het parkeren van de caravan. Ook lastige manoeuvres komen aan bod. Denk hierbij aan achteruit en slalom rijden. Neem vooral uw partner of een andere bijrijder mee, om elkaar aanwijzingen te geven. De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. Na het volgen van deze caravantraining beheerst u de belangrijkste technieken om goed voorbereid aan uw vakantie te beginnen. We organiseren de trainingen afwisselend op locatie Goes en Tilburg.

Deze cursus kent twee delen: een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte frist u uw verkeerskennis op. Tijdens de praktijksessie gaat u met uw eigen caravan aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. Tijdens de training komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

 • theorie met (nieuwe) verkeersregels;
 • voertuigbeheersing en -bediening;
 • technische aandachtspunten;
 • diverse manoeuvreeroefeningen;
 • aan- en afkoppelen;
 • belading.

Let op: u volgt de training met uw eigen auto en caravan.
 

Vraag & Antwoord

Deze training wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs. De trainingen worden gefinancierd door het ZLM Preventiefonds. 

Bij de caravan- en kampeerautotraining raden we dit zelfs aan. U betaalt bij deze training per voertuig(combinatie). In de training besteden we ook aandacht aan de rol van de bijrijder. 

Dat kan, maar de voorwaarde is dat zij een lopende verzekering hebben bij ZLM Verzekeringen.

Nee, u kunt alleen deelnemen met uw eigen auto plus caravan. Staat uw caravan op een seizoenplaats of kunt u de caravan (nog) niet uit de stalling halen? Informeer dan naar de andere trainingsdata. 

Neemt u deel aan de training met een voertuig dat bij ZLM is verzekerd, dan gelden de verzekeringsvoorwaarden ook tijdens de training. Is uw voertuig enkel WA verzekerd en veroorzaakt u de schade zelf? Helaas, dan is uw eigen schade niet verzekerd.

U betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090. 

Iedere training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de theorie frissen we de verkeerskennis op. In de praktijk gaat u met uw eigen voertuig aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Aan bod komen onder andere: het beladen, aan- en afkoppelen, recht achteruitrijden en een bocht achteruit draaien. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De caravantraining bevat géén praktijkrit op de openbare weg. 

U krijgt geen extra korting op uw verzekering na het volgen van de training. Omdat u klant bent bij ZLM Verzekeringen bieden we u de trainingen tegen een scherpe prijs aan. 

Nee, deze training heeft dezelfde inhoud als andere trainingen. ZLM Verzekeringen betaalt een groot deel van de kosten. Wij bieden de training voordelig aan, omdat wij willen investeren in preventie én in onze klanten.

U weet ongetwijfeld hoe u met uw voertuig de weg op moet. Wij helpen u met deze training graag om uw vaardigheden op te frissen en wie weet, zelfs te verbeteren.

Nee. De training is bedoeld om theoretische en praktische kennis op te frissen. Tijdens de training krijgt u zelf feedback van de instructeurs. U hoeft géén examen te doen en informatie wordt niet aan ZLM doorgegeven. 

Dan kunt u contact opnemen met ons team Veiligheid & Preventie via 0113 - 238 090 of preventie@zlm.nl

We organiseren meerdere trainingen verspreid over het hele kalenderjaar. Heeft u in interesse in de training in het zomer- of naseizoen? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Wij informeren u wanneer u zich kunt inschrijven voor een training op een andere datum. 

Wij nemen dan contact met u op. U kunt dan kiezen voor een andere locatie en/of datum of uw inschrijving annuleren. 

Wat vinden onze deelnemers?

 • Anoniem 8,0

  Prettige manier van begeleiding. Zeer nuttige tips gekregen voor zowel het rijden als het aan- en afkoppelen van de caravan.

 • Anoniem 10,0

  Geweldig leerzame training met super vriendelijke rij-instructeurs. Goed initiatief van ZLM. Ik vertelde erover aan mensen die elders zijn verzekerd. Ze vonden het een goede zaak dat ZLM dit organiseerde.

 • Anoniem 9,0

  Goede tips ook na 35 jaar caravanervaring!