Wat is verzekerd bij vervangend vervoer en verblijf?

De kosten van den vervangende (kampeer)auto of vervangend verblijf. Daar heeft u recht op bij een ongeluk met uw eigen (kampeer)auto of vakantieverblijf. Of bij diefstal hiervan. Of bij een mechanische storing. Wij vergoeden ook eventuele extra verblijfskosten. Bijvoorbeeld als u niet meer met uw eigen caravan kunt gaan maar in een hotel moet verblijven. In de Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering leest u binnen welke periode en onder welke voorwaarden u precies recht heeft op vervangend vervoer en verblijf. De dekking geldt voor maximaal 30 dagen.

Wat is niet verzekerd bij vervangend vervoer en verblijf?

U bent niet verzekerd buiten Europa. En ook niet wanneer de schade of pech plaatsvindt buiten de in de voorwaarden genoemde termijnen. Wij vergoeden geen kosten voor de verzekering, reparaties en brandstof van de vervangende (kampeer)auto. Lees in de Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering wat er nog meer niet verzekerd is.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja. U kunt dit online doorgeven via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Nee. Langlaufen valt onder de standaard reisverzekering. Voor skiƫn en snowboarden sluit u wel wintersportdekking af. Dat kan online via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Wilt u hier meer over weten? Hier vindt u een overzicht van de gevaarlijke sporten en wintersporten.