Diefstalbeveiliging fiets

Wij vergoeden alleen schade als u een fietsslot met het ART-keurmerk (minimaal 2 sterren) op de juiste manier gebruikt. U moet dit bewijzen door alle originele en bijgemaakte sleutels aan ons te kunnen geven. Een van deze sleutels heeft duidelijke sporen van gebruik. Als het om een racefiets of mountainbike gaat, moet deze met een ART-kabelslot zijn vastgemaakt aan een onbeweeglijk voorwerp zoals een fietsenrek, boom of ander vast voorwerp.

Nieuwe sleutel of slot

Heeft u een reservesleutel laten maken of vervangt u het slot door een ander ART-slot? Dan moet u het nieuwe sleutelnummer direct na de aanpassing aan ons doorgeven. Een slot met een ART-keurmerk heeft altijd een opdruk met het ART-logo, het aantal sterren voor de categorie en een goedkeurnummer van vier cijfers.

Diefstal uit een afgesloten ruimte

Diefstal uit een afgesloten ruimte is alleen verzekerd als er inbraakschade aan de buitenzijde van deze ruimte is.

Diefstal van accessoires

Diefstal van losse fietstassen, mandjes, kinderzitjes, afneembare fietscomputers en GPS- of navigatie-apparatuur is niet verzekerd.

Elektronisch slot

U kunt ook uw fiets verzekeren als u gebruik maakt van een elektronisch slot of smartlock. Als uw fiets toch gestolen wordt, moet u ons de laatste logfile kunnen sturen waaruit blijkt dat de fiets op slot stond.