Garantie tegen onderverzekering inboedelverzekering

Sluit u een inboedelverzekering af bij ZLM? Dan heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. Zo bent u nooit voor een te laag bedrag verzekerd.

Waarom garantie tegen onderverzekering?

De gevolgen van onderverzekering zijn groot.  Een voorbeeld: De verzekerde waarde van uw inboedel is € 30.000,- terwijl de echte waarde € 50.000,- is. De inboedel is maar voor 60% verzekerd. Bij schade krijgt u maar 60% van de schade uitgekeerd. Bij onderverzekering loopt u dus het risico dat u niet uw volledige schade vergoed krijgt. Dat willen wij voorkomen. Daarom heeft u bij ZLM altijd garantie tegen onderverzekering bij uw inboedelverzekering.

Geldigheidsduur

De garantie tegen onderverzekering is 5 jaar geldig. Wij kunnen u vragen om uw gegevens opnieuw in te vullen als de vorige vaststelling 5 jaar geleden was.

Premie berekenen

Bereken hier uw premie. Die is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw gezinssamenstelling, inkomen en woonoppervlakte.

Garantie tegen onderverzekering verlengen

Heeft u al garantie tegen onderverzekering en heeft u van ons bericht gehad dat uw garantie afloopt? Dan kunt u de garantie verlengen via Mijn ZLM. Ga naar uw inboedelverzekering in Mijn ZLM, klik op ‘Zelf regelen’ en dan op ‘Garantie verlengen’ en vul het formulier in.

Vragen?

Wilt u een inboedelverzekering afsluiten of heeft u vragen over de garantie tegen onderverzekering? Neem dan contact op met ons team Advies & Acceptatie 0113 – 238 880 of met uw ZLM adviseur.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Nee. Het is alleen mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten met garantie tegen onderverzekering.

Als u een inboedelverzekering bij ZLM afsluit, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. Zo bent u nooit voor een te laag bedrag verzekerd. Wij kunnen u vragen om de inboedelmeter opnieuw in te vullen als de vorige vaststelling 5 jaar geleden was.

Voor het berekenen van de oppervlakte van uw woonhuis telt u de oppervlakte van alle ruimtes in huis bij elkaar op. U berekent de oppervlakte van een ruimte door de lengte  en de breedte met elkaar te vermenigvuldigen. Doe dat voor alle kamers op alle verdiepingen. Ook meet u de oppervlakte van alle ruimtes buiten. Zoals een schuur, garage en kelderbox. De oppervlaktes van alle ruimtes telt u bij elkaar op. Dan heeft u de totale oppervlakte van uw huis.