GRIP dagtraining jonge automobilisten

€80,00 per persoon

Krijg GRIP op je rijgedrag en volg de GRIP training!

Data, locaties & inschrijven
 • Info
 • Programma
 • Vraag & Antwoord

Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten na het volgen van een autotraining minder schade veroorzaken. Deze GRIP autotraining reikt jou de vaardigheden aan om bewuster de weg op te gaan. Tijdens de trainingsdag werken we aan zelfinzicht en het inschatten van risico’s. We leggen de nadruk op het anticiperen op andere weggebruikers en besteden aandacht aan voertuigbeheersing. Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Je gaat de weg op in een auto én vrachtwagen en we gaan noodstops uitvoeren. 

Een belangrijk onderdeel van deze training is de groepsdiscussie. Hierbij bespreken we gezamenlijk het rijgedrag en rijervaringen. Ook in relatie tot afleiding, mobiel telefoongebruik, alcohol, drugs en lachgas. Het grote voordeel van deze training is dat de groepen klein zijn. 

Voorwaarden deelname
Deze training is geschikt voor jonge automobilisten van 18 t/m 27 jaar. Zij moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Ook is enige rijervaring een must. 2-to-Drive rijbewijzen worden niet toegelaten omdat het programma niet geschikt is voor deelnemers met rijbegeleiders. In Zeeland wordt GRIP gesubsidieerd door de Provincie Zeeland en is toegankelijk voor alle automobilisten van 18 t/m 27 jaar. In Brabant is deelname aan GRIP alleen mogelijk voor ZLM klanten.

Korting
De inhoud van het GRIP programma is door ZLM in samenwerking met professionals samengesteld. Onderzoek heeft aangetoond dat GRIP-deelnemers minder schade veroorzaken. Daarom ontvangen GRIP-deelnemers extra korting op de autoverzekering bij ZLM. Het volgen van anti-slipcursussen en rijvaardigheidstrainingen van andere aanbieders moedigen wij aan, maar kunnen wij niet op inhoud en effect beoordelen. Deze programma’s geven daarom géén recht op korting op je autoverzekering bij ZLM.

GRIP wordt gesubsidieerd door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ)

De training duurt een hele dag (van 09.00 tot 17.00 uur) en bestaat uit een groepsdiscussie en verschillende praktijkoefeningen. 

Groepsdiscussie

In de groep worden ervaringen uitgewisseld over:

 • rijgedrag en rijervaring;
 • de invloed van afleiding, alcohol, drugs en lachgas op het rijgedrag.

 

Vier praktijkoefeningen

Er is veel ruimte voor praktijkoefeningen:

 • Praktijkrit in een personenauto. 
 • Rijden in een vrachtauto.
 • Uitvoeren van noodstops op een droog wegdek.
 • Uitvoeren van noodstops op een glad wegdek en wegberm

 

Vraag & antwoord

Ervaren en gediplomeerde instructeurs verzorgen de trainingen. De trainingen worden gefinancierd door het ZLM Preventiefonds en ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland).
 

Je weet ongetwijfeld hoe je met een voertuig de weg op moet. GRIP helpt om je vaardigheden te verbeteren zodat je een zekerder gevoel hebt bij onverwachte situaties.
 

In Zeeland is GRIP toegankelijk voor alle automobilisten in de leeftijd 18 t/m 27 jaar, omdat de Provincie Zeeland de trainingen subsidieert. In Brabant zijn de trainingen alleen toegankelijk voor ZLM klanten, omdat er geen subsidie is vanuit de Provincie Brabant.
 

De trainingen worden gegeven in Goes, Tilburg en Etten-Leur.

Het maakt niet uit op welke locatie je deelneemt aan GRIP. Voorwaarde voor deelnemers uit Brabant is dat ze klant moeten zijn bij ZLM Verzekeringen.
 

Is het voertuig dat je gebruikt tijdens GRIP bij ZLM verzekerd, dan gelden de verzekeringsvoorwaarden ook tijdens GRIP. Is de auto WA verzekerd en veroorzaak je de schade zelf, dan is eigen schade niet verzekerd. Onderdelen worden onder lage snelheden uitgevoerd en we doen er alles aan om GRIP veilig te laten verlopen.
 

Een groepsinschrijving voor GRIP is helaas niet mogelijk. Bij de aanmelding kan je wel aangeven of er vrienden aan dezelfde GRIP-dag deelnemen. Wij proberen dan rekening te houden met de groepsindeling, maar kunnen dit niet garanderen.
 

Het is helaas niet mogelijk om een auto te huren. Deelname is dus alleen mogelijk met een eigen auto.
 

Nee. Het GRIP-programma is alleen geschikt voor automobilisten in de leeftijd 18 t/m 27 jaar, die zelfstandig mogen rijden.
 

Voor GRIP betaal je € 80,-. Dat bedrag verdien je al snel terug met de korting die je krijgt op de autoverzekering. De lunch is in de prijs inbegrepen. Je betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090.

Ben je verzekerd bij ZLM, dan krijg je na het volgen van GRIP 2 extra kortingstreden op je autoverzekering. Heb je al een autoverzekering bij ZLM? Dan wordt de korting na de GRIP dag automatisch toegepast. Sluit je een verzekering in de toekomst af, stuur dan een kopie van je deelnamecertificaat naar info@zlm.nl Het certificaat is één jaar geldig. 

Tijdens het GRIP-progamma is er helaas geen ruimte voor toeschouwers.
 

Aan het begin van de dag wordt de groep in kleinere groepjes opgedeeld en volg je met je groepje de volgende onderdelen:

 1. Anti-sliptraining op nat wegdek (met eigen auto)
 2. Anti-sliptraining op droog wegdek (met eigen auto)
 3. Een praktijkrit in de vrachtauto (met een rij-instructeur)
 4. Een praktijkrit op de openbare weg in een lesauto (met een rij-instructeur)
 5. Ervaringsuitwisseling over rijgedrag en afleiding in het verkeer.
   

 

GRIP is een rijvaardigheidstraining voor jonge automobilisten in de leeftijd 18 t/m 27 jaar. Bij GRIP leer je skills om je auto onder alle omstandigheden onder controle te houden. Je maakt noodstops op droog en nat wegdek, krijgt tips over hoe je moet uitwijken en kruipt zelfs achter het stuur van een vrachtauto.
 

Wat vinden onze deelnemers?

 • Anoniem 10,0

  Echt een toptraining. De instructeurs waren professionele mensen en makkelijk om naar te luisteren. De lunch was super geregeld. Ik ga het zeker veel mensen aanraden. Naar mijn mening moet dit verplicht worden voor de jeugd en 70+.

 • Anoniem 9,0

  Ik weet waar ik aan toe ben als ik eens echt een noodstop moet maken. Waarbij het ook mogelijk is om uit te wijken als je vol op de rem trapt met behulp van het ABS-systeem. Heb er heel veel van geleerd en ben blij dat ik heb meegedaan.

 • Anoniem 8,0

  Na GRIP weet ik de lengte van de remweg op droog en nat wegdek. De ervaringsuitwisseling werd heel netjes gedaan, hierdoor ga je toch beter nadenken over de gevaren en hoe je ongelukken kunt voorkomen.