Motortraining

€25,00 p.p.

Begin het motorseizoen goed en volg een motortraining! 

Data, locaties & inschrijven
 • Info
 • Programma
 • Vraag & Antwoord

Begin het motorseizoen goed en doe mee met één van de ZLM motortrainingen. Of u nu het hele jaar door op de motor stapt of alleen bij goed weer; u wilt zelfverzekerd de weg op. In drie uur leert u van een deskundige instructeur alles wat van belang is voor het gecontroleerd rijden met een motor. We bespreken de voorbereiding van uw rit en de controle van de motor. Daarnaast frissen we uw kennis op; van zowel de theorie als de praktijk. Samen werken wij aan uw vaardigheden en delen onze instructeurs de beste praktijktips met u. 

Na het volgen van deze training gaat u zekerder op pad. U bent op de hoogte van de nieuwste verkeersregels. Ook oefenen we met lastige manoeuvres en veilig een noodstop maken. Na het volgen van deze training stapt u meer gecontroleerd en met meer zelfvertrouwen op uw motor.

 

Deze cursus kent twee delen: een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte frissen we uw verkeerskennis op. Tijdens de praktijksessie gaat u met uw eigen motor aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. Tijdens de training komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

 • theoretisch onderdeel met (nieuwe) verkeersregels;
 • zit- en stuurhouding;
 • voertuigbeheersing- en bediening;
 • technische aandachtspunten voertuig;
 • diverse manoeuvreeroefeningen;
 • rem- en stuurtechniek.

Let op: de training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. U volgt deze training met uw eigen motor.
 

Vraag & Antwoord

Deze training wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs. De trainingen worden gefinancierd door het ZLM Preventiefonds. 

Dat kan, op voorwaarde dat u beiden met uw eigen motor aan de training kunt deelnemen

Dat kan, maar de voorwaarde is dat zij een lopende verzekering hebben bij ZLM Verzekeringen.

Nee, u kunt alleen deelnemen met uw eigen motor.

Neemt u deel aan de training met een voertuig dat bij ZLM is verzekerd, dan gelden de verzekeringsvoorwaarden ook tijdens de training. Is uw voertuig enkel WA verzekerd en veroorzaakt u de schade zelf? Helaas, dan is uw eigen schade niet verzekerd.

U betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090. 

Iedere training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de theorie frissen we de verkeerskennis op. In de praktijk gaat u met uw eigen voertuig aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. 

U krijgt geen extra korting op uw verzekering na het volgen van de training. Omdat u klant bent bij ZLM Verzekeringen bieden we u de trainingen tegen een scherpe prijs aan. 

Nee, deze training heeft dezelfde inhoud als andere trainingen. ZLM Verzekeringen betaalt een groot deel van de kosten. Wij bieden de training voordelig aan, omdat wij willen investeren in preventie én in onze klanten.

U weet ongetwijfeld hoe u met uw voertuig de weg op moet. Wij helpen u met deze training graag om uw vaardigheden op te frissen en wie weet, zelfs te verbeteren.

Nee. De training is bedoeld om theoretische en praktische kennis op te frissen. Tijdens de training krijgt u zelf feedback van de instructeurs. U hoeft géén examen te doen en informatie wordt niet aan ZLM doorgegeven. 

Dan kunt u contact opnemen met ons team Veiligheid & Preventie via 0113 - 238 090 of preventie@zlm.nl

Wij geven de voorkeur aan online aanmelden. Komt u er echt niet uit? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113 - 238 090.

Wij nemen dan contact met u op. U kunt dan kiezen voor een andere locatie en/of datum of uw inschrijving annuleren. 

In de tweede helft van 2023 organiseren we nog meer motortrainingen. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe trainingsdata? Stuur dan een e-mail aan preventie@zlm.nl. 

Wat vinden onze deelnemers?

 • Anoniem 8,0

  Goede uitleg van de theorie, veel interactie met de deelnemers. De motor behendigheidsoefeningen waren zeer nuttig om ingesleten foutjes weer bij te stellen.

 • Anoniem 9,0

  Goede interactie met veel vraagstelling waardoor de deelnemers na moesten denken over de meest vanzelfsprekende zaken.

 • Anoniem 8,0

  Ondanks ruim 40 jaar rijervaring en diverse vaardigheidstrainingen, heb ik ook hier weer extra dingen geleerd.