Ongevallenverzekering Opzittenden (OVO)

Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt heeft.

Welke bedragen keert de OVO uit?

Overlijdt de bestuurder of een passagier door een ongeval? Dan krijgen de erfgenamen één keer een bedrag van € 12.500. Raakt de bestuurder of een passagier blijvend invalide? Dan keren we één keer maximaal € 50.000 uit. De hoogte van het bedrag hangt af van de mate van invaliditeit. Iemand is blijvend invalide als hij of zij gewond raakt en nooit meer helemaal geneest. Hoe hoog het uitkeringspercentage is, bepalen wij met 2 vragen:

  • Bij welke lichaamsdeel is er sprake van blijvende invaliditeit?
  • Is de functie van dat lichaamsdeel volledig of gedeeltelijk verloren gegaan?

Wanneer keert de OVO uit?

Wij vergoeden uw schade als u op de motor zit, op- of afstapt, onderweg de motor repareert of iemand helpt. Ook als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. De vraag wie schuldig was aan het ongeval, heeft geen invloed op de hoogte van de uitkering. Ook de werkelijke schade doet er niet toe.

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd wanneer u geen helm draagt op de motor. Wij vergoeden ook geen schade wanneer u die met opzet heeft veroorzaakt, rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed bent van alcohol of drugs. Of als u deelneemt aan een wedstrijd, uw motor verhuurt of tegen betaling passagiers vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Ongevallenverzekering in- en opzittenden.

Wat kost de OVO?

De premie is € 27,- per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw motor.

Hoe sluit u een OVO af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af. De OVO is een extra dekking op uw motorverzekering. Sluit dus eerst een motorverzekering af. Heeft u al een ZLM Motorverzekering? Dan kunt u daar natuurlijk alsnog een OVO bij afsluiten.