Schadeverzekering Inzittenden (SVI)

Deze verzekering vergoedt na een ongeval letselschade van de bestuurder en inzittenden van uw auto. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt heeft. Denk bij schade aan bijvoorbeeld inkomensverlies, kosten voor huishoudelijke hulp, medische kosten, smartengeld en de kosten van een uitvaart. Ook vergoeden wij schade aan uw bagage, kleding of spullen in de auto. Frits legt het u verder uit in onderstaande video. Of lees hieronder verder.

Wat is letselschade?

Dat zijn kosten die ontstaan wanneer u of een andere inzittende gewond raakt of overlijdt na een ongeval. Bij overlijden krijgen de erfgenamen een minimale uitkering van € 15.000,- bijvoorbeeld ter vergoeding van voor eigen rekening blijvende uitvaartkosten. Raakt een inzittende gewond? Dan vergoeden wij de werkelijke kosten tot maximaal € 1.000.000,-. Ook smartengeld is gedekt.

Wanneer keert de SVI uit?

Wij vergoeden uw schade als u in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt. Ook als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. Geen veiligheidsgordel om? Dan kan een korting op de uitkering volgen. Wij vergoeden maximaal € 1.000.000 per gebeurtenis. U kunt altijd direct een beroep doen op uw verzekering. U bent niet afhankelijk van de veroorzaker van de schade.

Wat is niet verzekerd?

Wij vergoeden geen schade wanneer u die met opzet heeft veroorzaakt, rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed bent van alcohol of drugs. Of als u deelneemt aan een wedstrijd, uw auto verhuurt of tegen betaling passagiers vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Schadeverzekering Inzittenden.

Wat kost de SVI?

De premie is € 42,35 per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw auto.

Hoe sluit u een SVI af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af. De SVI is een extra dekking op uw autoverzekering. Sluit dus eerst een autoverzekering af. Heeft u al een ZLM Autoverzekering? Dan kunt u daar natuurlijk alsnog een SVI bij afsluiten.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt een schade telefonisch melden via telefoonnummer 0113 - 238 888.

Met een inzittendenverzekering zijn de bestuurder of passagier(s) verzekerd als zij bij een ongeluk gewond raken of overlijden. Wie de schuld heeft van het ongeluk doet er dan niet toe. Zij krijgen altijd geld vanuit de inzittendenverzekering. Ook als er geen schuldige aan te wijzen is. Of als er niemand verantwoordelijk is voor de gevolgen van het ongeluk.

Kosten voor het ziekenhuis of medisch behandelingen krijgt u vaak terug van de ziektekostenverzekeraar. Kosten die u heeft omdat u arbeidsongeschikt bent, krijgt u wel terug bij een inzittendenverzekering. Ook als u maar tijdelijk arbeidsongeschikt bent. De kosten voor huishoudelijke hulp, smartengeld en voor een uitvaart krijgt u bij deze verzekering ook terug.

U bent verzekerd voor het aantal personen dat een officiële zitplaats in de auto heeft.