Wat is verzekerd op de tijdelijke annuleringsverzekering?

De omstandigheden waarom u annuleert moeten in elk geval onvoorzien zijn. Op het moment dat u boekt, bestaan ze nog niet. Denk aan vervelende dingen als ernstige ziekte, overlijden, echtscheiding, werkloosheid. Maar ook leuke dingen als zwangerschap, onverwachte toewijzing van een huurhuis of oplevering van een koophuis. Lees hieronder meer over wat wel en niet verzekerd is.

Wanneer sluit u een annuleringsverzekering af?

Liefst direct na boeking van uw reis. Of in elk geval binnen 7 dagen na boeking. Bestaande ziektes of aandoeningen zijn dan verzekerd. Dat zijn ze niet als u langer wacht met het afsluiten van de verzekering.

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering?

De kosten van het annuleren of tussentijds afbreken van uw reis zijn verzekerd. De annuleringsverzekering start op het moment dat u boekt en duurt tot het einde van de reis. In de Voorwaarden Tijdelijke annuleringsverzekering leest u bij welke onvoorziene omstandigheden de verzekering geldt. Wij noemen er hieronder een aantal:

  • Overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van een verzekerde, familielid of goede vriend.
  • Zwangerschap na boeking van de reis of complicaties bij zwangerschap.
  • U heeft een nieuwe baan gekregen. Of bent buiten uw schuld ontslagen.
  • U  krijgt onverwacht een huurwoning toegewezen. Of uw koophuis wordt opgeleverd.
  • Vertraging langer dan 8 uur.
  • Verlies of diefstal van uw reisdocumenten binnen 24 uur voor vertrek.
  • U en uw partner waarmee u samenwoont gaan uit elkaar.
  • Onverwacht herexamen na een eindexamen van een meerjarige schoolopleiding.

Het complete dekkingsoverzicht en de personen voor wie de dekking geldt, staan in de Voorwaarden Tijdelijke  Annuleringsverzekering.

Wat is niet verzekerd op de annuleringsverzekering?

Andere redenen dan die wij noemen in de Voorwaarden Tijdelijke annuleringsverzekering. Daarnaast is annulering door een bestaande ziekte niet gedekt, wanneer u langer dan 7 dagen na boeking van uw reis wacht met afsluiten van de annuleringsverzekering. Of als er iets gebeurt met een persoon die niet verzekerd is. De verzekerde personen staan op uw polisblad en in de Voorwaarden Tijdelijke annuleringsverzekering staat voor wie de dekking nog meer geldt.

Voor welke personen geldt de annuleringsverzekering?

Voor de personen met wie u samen reist en voor wie u de verzekering afsluit. En voor personen die niet met u op vakantie gaan, maar met wie voor of tijdens uw vakantie wel iets kan gebeuren waardoor u moet annuleren. U vindt de personen voor wie de dekking geldt, in de Voorwaarden Tijdelijke Annuleringsverzekering. Reist u met iemand samen en heeft die persoon zelf een annuleringsverzekering? Geef dan zowel aan ons als aan de andere verzekeraar door dat u samen reist. Als u of uw reisgenoot annuleert, is de annulering van de ander ook gedekt. Voor 1% extra premie over de totale reissom verzekert u een extra persoon die niet meereist. Bijvoorbeeld iemand die voor uw woning of bedrijf zorgt als u weg bent. We noemen dit een zaakwaarnemer.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor huisdieren?

Voor 1% extra premie per dier over de totale reissom verzekert u uw huisdieren. Annulering van uw vakantie door een ernstig ongeval, ernstige ziekte of overlijden van het dier is dan verzekerd. De ernst van de ziekte, verwondingen of het overlijden bewijst u met een schriftelijke verklaring van een dierenarts. Daarnaast moet u bij annulering een kopie van een identiteitsbewijs en de inentingskaart van uw huisdier opsturen.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor een reis die bestaat uit losse onderdelen?

Boekt u bijvoorbeeld een hotel, een vliegticket en autohuur los van elkaar? Dan kunt u een extra dekking afsluiten. Wij noemen deze dekking Samengestelde reis. Die geldt alleen als de verhuurder of reisorganisatie de kosten niet vergoedt en er niet voor vervanging kan worden gezorgd, waardoor u uw reis niet kunt maken. U betaalt hiervoor 1% extra premie over de totale reissom van alle onderdelen samen. 

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja. U kunt dit online doorgeven via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Nee. Langlaufen valt onder de standaard reisverzekering. Voor skiën en snowboarden sluit u wel wintersportdekking af. Dat kan online via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Wilt u hier meer over weten? Hier vindt u een overzicht van de gevaarlijke sporten en wintersporten.