Mijn vraag gaat over...

Reis- en annuleringsverzekering

Ja. Geef dit door aan ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Nee. Langlaufen valt onder de standaard reisverzekering. Voor skiën en snowboarden sluit u wel wintersportdekking af. Wilt u hier meer over weten? Hier vindt u een overzicht van de gevaarlijke sporten en wintersporten.

U kunt uw schade online melden. Of u kunt een schadeformulier opvragen bij team Advies & Acceptatie. Bel daarvoor 0113 - 238 880 of stuur een e-mail. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal. Denk daarbij aan kassabonnen, foto's, getuigenverklaringen of een proces verbaal. Stuur deze bewijzen mee met het schadeformulier. Bewaar daarvan wel kopieën voor uw eigen administratie.

Ja. Alle leden van uw gezin staan met hun naam en geboortedatum op het polisblad. Dat is het bewijs van uw verzekering. Verandering van uw gezinssamenstelling kan gevolgen hebben voor de premie.

ZLM biedt de Unigarant Reisverzekering aan. Dat doen we onder de naam ZLM Reisverzekering. U betaalt premie aan ZLM. En u ontvangt van ons een polisblad en de voorwaarden. Dit is het bewijst dat u verzekerd bent. Heeft u schade? Dan regelt Unigarant alles en krijgt u uw geld van hen terug. Dit hebben ZLM en Unigarant zo afgesproken. Deze afspraken heten een ‘volmacht’.  

Nee. Duiken valt onder het basispakket van uw reisverzekering. Wilt u weten of uw hobby onder de gevaarlijke sporten en wintersporten valt? Kijk dan hier voor het overzicht.

Dat hoeft natuurlijk niet. Maar we raden u wel aan om een reisverzekering af te sluiten. U bent namelijk dan ook verzekerd voor uitgaven waar u niet op rekent. Bijvoorbeeld hulpverlening door de alarmcentrale. Of kosten die u heeft als u onverwacht een andere auto nodig heeft of ergens moet overnachten.

Bent u in het buitenland voor studie, stage, vrijwilligerswerkzaamheden of werkzaamheden als au pair? Dan bent u met een reisverzekering goed verzekerd. Voor ander betaald vakantiewerk of een zakenreis bent u niet verzekerd. Wilt u hiervoor een aparte verzekering afsluiten? Bel dan met ons team Bemiddeling. U bereikt hen op 0113 – 238 840.

We adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten als u een reis boekt. Doe dat uiterlijk zeven dagen daarna. Wacht u langer? Dan zijn klachten of ziektes die u al had niet meeverzekerd.

Ja. U hoeft niet met alle verzekerden tegelijk op vakantie te gaan. Gaan uw kinderen zelf op vakantie? Geef hun dan het polisnummer of een kopie van de polis mee. Daarmee bewijzen ze dat ze verzekerd zijn. Geef ook het telefoonnummer van de ANWB Alarmcentrale mee. Dat is +31 (0)70 - 31 45 491. Dan kunnen ze bij nood altijd om hulp vragen. Download hier de belangrijke informatie om mee op reis te nemen.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Davey