Mijn vraag gaat over...

Fietsverzekering

Ja, dat kan. Wij verzekeren uw fiets tegen de aanschafwaarde. Dat is het bedrag waarvoor u de fiets heeft gekocht. Heeft u geen aankoopnota? Dan verzekeren we uw fiets tegen de dagwaarde.

Dan moet u een kopie van uw fietssleutel laten bijmaken. Dat doet u bij de slotenfabrikant of via www.fietssleutels.nl. Geef het nummer van de kopie aan ons door als u deze heeft ontvangen. Let op: andere kopieën zijn niet geldig. U ontvangt dan geen vergoeding bij diefstal.

De fietsverzekering dekt de schade aan uw eigen fiets. Loopt iemand door uw toedoen schade op, dan kunt u daarvoor een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Op de fietsverzekering heeft u gratis verhaalsbijstand (VHB). Verhaalsbijstand betekent dat wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt, vragen om de schade te betalen. De verhaalsbijstand geldt alleen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Wordt u als fietser aangereden door iemand anders? Dan vragen wij de verzekeraar van de ander uw schade te betalen.

Als uw fiets gestolen wordt heeft u geen eigen risico. Bij beschadiging van uw fiets heeft u een eigen risico van € 25,-.

Ja, met uw fietsverzekering bent u in de hele wereld verzekerd. Voor verhaalsbijstand bent u alleen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg verzekerd. 

Vanaf 16 jaar mag u een fietsverzekering afsluiten.

Nee. Opvoeren is verboden. Veroorzaakt u schade met een opgevoerde fiets? Dan valt dat niet onder de fietsverzekering. U krijgt de schade aan fiets niet vergoed. En moeten wij schade aan een tegenpartij vergoeden? Dan moet u de kosten voor die schade aan ons terugbetalen.

Nee, met uw fietsverzekering bouwt u geen schadevrije jaren op.

U kunt een schade online melden of via telefoonnummer 0113 - 238 777. Heeft u schade door een aanrijding met een motorrijtuig? Stuur dan het ingevulde Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is: Postbus 70, 4460 BA in Goes.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek