Mijn vraag gaat over...

Fietsverzekering

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja, dat kan. Wij verzekeren uw fiets tegen de aanschafwaarde. Dat is het bedrag waarvoor u de fiets heeft gekocht. Heeft u geen aankoopnota? Dan verzekeren we uw fiets tegen de dagwaarde.

Dan moet u een kopie van uw fietssleutel laten bijmaken. Dat doet u bij de slotenfabrikant of via www.fietssleutels.nl. Geef het nummer van de kopie aan ons door als u deze heeft ontvangen. Let op: andere kopieën zijn niet geldig. U ontvangt dan geen vergoeding bij diefstal.

De fietsverzekering dekt de schade aan uw eigen fiets. Loopt iemand door uw toedoen schade op, dan kunt u daarvoor een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Op de fietsverzekering is verhaalsbijstand (VHB) meeverzekerd. Verhaalsbijstand betekent dat wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt, vragen om de schade te betalen. De verhaalsbijstand geldt alleen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Wordt u als fietser aangereden door iemand anders? Dan vragen wij de verzekeraar van de ander uw schade te betalen.

Als uw fiets gestolen wordt heeft u geen eigen risico. Bij beschadiging van uw fiets heeft u een eigen risico van € 25,-.

Ja, met uw fietsverzekering bent u in de hele wereld verzekerd. Voor verhaalsbijstand bent u alleen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg verzekerd. 

Vanaf 16 jaar mag u een fietsverzekering afsluiten.

Nee. Opvoeren is verboden. Veroorzaakt u schade met een opgevoerde fiets? Dan valt dat niet onder de fietsverzekering. U krijgt de schade aan fiets niet vergoed. En moeten wij schade aan een tegenpartij vergoeden? Dan moet u de kosten voor die schade aan ons terugbetalen.

Nee, met uw fietsverzekering bouwt u geen schadevrije jaren op.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.