Mijn vraag gaat over...

Oldtimerverzekering

Ja. Heeft u de zaken die bij uw auto horen als en navigatiesysteem of een trekhaak? Zaten deze zaken nog niet in uw auto toen hij uit de fabriek kwam? En heeft u aangegeven dat u deze had toen u de verzekering afsloot? Dan zijn deze meeverzekerd.

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Nee. U moet de oldtimer verzekeren als het kentekenbewijs nog op uw naam staat. U kunt de verzekering alleen stoppen wanneer u het kenteken laat schorsen. Dat betekent dat u de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en APK tegelijk stopzet. Dat kan bij het kentekenloket, RDW-keuringsstation, de RDW-balie of via www.rdw.nl. Ook moet u de oldtimer binnen of op uw eigen terrein neerzeten. Om de verzekering te stoppen stuurt u een kopie van het bewijs van de schorsing met uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) naar ons toe. U kunt een verzekering bij ZLM altijd opzeggen. Maar zorgt u ervoor dat de oldtimer dan wel verzekerd blijft.

Ja. U mag uw oldtimer aan iemand uitlenen. Rijdt altijd iemand anders in uw oldtimer? Geef dit aan ons door. Het risico dat iemand anders loopt in uw oldtimer kan anders zijn. Dan wordt de premie misschien ook anders. U kunt de andere bestuurder aan ons doorgeven bij ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Nee. Verzeker uw oldtimer met een normale bromfietsverzekering. Bel met het team Advies & Acceptatie voor meer informatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

U heeft een eigen risico van € 135,- voor iedere keer dat er schade is aan uw eigen oldtimer. Is uw oldtimer alleen WA verzekerd en veroorzaakt u schade aan een ander? Dan heeft u geen eigen risico.

Voor auto’s geldt dit eigen risico niet als een reparateur die met ons samenwerkt uw auto repareert. U vindt de reparateurs bij u in de buurt op uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) of op onze website. Voor motoren hebben we geen reparateurs die met ons samenwerken. Hier heeft u altijd een eigen risico van € 135,- voor iedere keer dat er schade is.

ZLM heeft afspraken gemaakt met Expertisebureau Jonker Wesdorp en Zeeland Expertise. Zij taxeren uw oldtimer bij u thuis. De kosten voor de taxatie betaalt u zelf. Zij sturen het taxatierapport direct naar ons. U hoeft daar niets meer voor te doen. Andere erkende taxateurs vindt u op de website van de Stichting VRT. Let op, met deze taxateurs hebben wij geen afspraken gemaakt

Een schade-expert bepaalt de waarde van uw oldtimer na de schade. Uw verlopen taxatierapport geldt dan niet meer.

Nee. U heeft geen alarm nodig. Heeft u een oldtimer die getaxeerd is voor meer dan € 45.000,-? Dan moet u voor uw oldtimer wel een voertuigvolgsysteem hebben. Dit systeem moet van het merk Lojack zijn.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek