Verkeerspraktijkdag

€30,00 p.p.

Schrijf u direct in voor de opfriscursus voor 65plussers!

Data, locaties & Inschrijven
 • Info
 • Programma
 • Vraag & Antwoord

Bent u 65+ en wilt u uw rijvaardigheden opfrissen? Dan is deze drie uur durende opfriscursus echt iets voor u. Speciaal voor 65-plussers hebben wij deze verkeerspraktijktraining samengesteld. Gedurende een dagdeel frist u samen met ervaren rij-instructeurs uw verkeerskennis op. Zowel in theorie als in praktijk. U bent op de hoogte van de laatste verkeersregels en uw rijtechniek is aangescherpt. 

 

 

Tijdens het theoriegedeelte worden de verkeersregels opgefrist. We laten zien wat er zoal op de weg is veranderd. In het praktijkonderdeel gaat u samen met de instructeur in uw eigen auto de weg op. Tijdens deze praktijkrit besteden we onder andere aandacht aan: 

 • de zit- en stuurhouding;
 • voertuigbeheersing en bediening;
 • de dode hoek;
 • bijzondere verrichtingen;
 • de (nieuwe) taal van de weg. 

Let op: deze training volgt u met uw eigen auto. Wij hebben geen leenvoertuigen tot onze beschikking.
 

Vraag & Antwoord

Deze training wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs. De trainingen worden gefinancierd door het ZLM Preventiefonds. 

Vanwege het beperkt aantal plaatsen hebben wij de uitnodiging aan een kleine groep klanten toegestuurd. Deze selectie is willekeurig gemaakt. Als u gezamenlijk een autoverzekering heeft, dan is de uitnodiging aan de verzekeringnemer geadresseerd. Uiteraard is uw partner ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Verkeerspraktijkdag. 
 

Bij alle onderdelen van deze training is het belangrijk dat de deelnemers over een eigen voertuig beschikken. U kunt als echtpaar of als partners deelnemen aan de training met één auto. U volgt het programma dan wel gescheiden van elkaar. Op die manier volgt u allebei het volledige programma. Terwijl de ene partner het theoriegedeelte volgt, voert de andere partner de praktijkoefeningen uit en andersom. Inschrijven en betalen doet u ieder apart.

Dat kan, maar de voorwaarde is dat zij een lopende verzekering hebben bij ZLM Verzekeringen.

Neemt u deel aan de training met een voertuig dat bij ZLM is verzekerd, dan gelden de verzekeringsvoorwaarden ook tijdens de training. Is uw voertuig enkel WA verzekerd en veroorzaakt u de schade zelf? Helaas, dan is uw eigen schade niet verzekerd.

Op onze website trainingen.zlm.nl/verkeerspraktijkdag ziet u waar en wanneer we de trainingen organiseren. We voegen regelmatig nieuwe data en locaties toe. Is er tijdelijk géén trainingsaanbod en wilt u op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata, stuur dan een e-mail naar preventie@zlm.nl

U betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090. 

Wij nemen dan contact met u op. U kunt dan kiezen voor een andere locatie en/of datum of uw inschrijving annuleren. 

Iedere training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de theorie frissen we de verkeerskennis op. In de praktijk gaat u met uw eigen voertuig op pad. Dit alles onder begeleiding van een ervaren instructeur. Beide onderdelen duren ruim een uur.

U krijgt geen extra korting op uw verzekering na het volgen van de training. Omdat u klant bent bij ZLM Verzekeringen bieden we u de trainingen tegen een scherpe prijs aan. 

Nee, deze training heeft dezelfde inhoud als andere trainingen. ZLM Verzekeringen betaalt een groot deel van de kosten. Wij bieden de training voordelig aan, omdat wij willen investeren in preventie én in onze klanten.

U weet ongetwijfeld hoe u met uw voertuig de weg op moet. Wij helpen u met deze training graag om uw vaardigheden op te frissen en wie weet, zelfs te verbeteren.

Nee. De training is bedoeld om theoretische en praktische kennis op te frissen. Tijdens de training krijgt u zelf feedback van de instructeurs. U hoeft géén examen te doen en informatie wordt niet aan ZLM doorgegeven. 

Wij geven de voorkeur aan online aanmelden. Komt u er echt niet uit? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113 - 238 090.

Dan kunt u contact opnemen met ons team Veiligheid & Preventie via 0113 - 238 090 of preventie@zlm.nl

Wat vinden onze deelnemers?

 • Anoniem 10,0

  Ik heb geen suggesties voor verbeteringen. Ik vind het geweldig dat ZLM dit doet. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ik heb een buitengewoon goede instructeur getroffen.

 • Anoniem 8,0

  Wat een bijzondere ervaring om 50 jaar na het behalen van je rijbewijs weer eens met de verkeersregels geconfronteerd te worden. Ik was niet eens alles vergeten.

 • Anoniem 9,0

  Zowel het praktijkdeel als de theorie verliep in een uitstekende sfeer en bracht veel nuttige informatie.