Winterbanden en sneeuwkettingen in Italië

Winterbanden

In de periode van 15 november tot en met 15 april heeft u twee opties in Italië. U kunt kiezen voor de optie winterbanden. In dit geval hoeft u dan geen sneeuwkettingen in uw auto mee te nemen. Wanneer uw auto op zomerbanden rijdt, bent u in bovenstaande periode verplicht om sneeuwkettingen in uw auto mee te nemen. Deze periode kan vervroegd of verlengd worden als de weersomstandigheden dit verlangen. 

Let wel op: Als de voorgeschreven maximumsnelheid van de winterbanden lager ligt dan de topsnelheid van de auto, is het van 15 mei tot en met 14 oktober verboden om met winterbanden te rijden.

Sneeuwkettingen

Wanneer uw auto op zomerbanden rijdt, bent u in Italië in de periode van 15 november tot en met 15 april verplicht om goed passende sneeuwkettingen in uw auto mee te nemen. Als uw auto op winterbanden rijdt, zijn de sneeuwkettingen niet verplicht. Wanneer u rijdt met sneeuwkettingen is de maximale snelheid 50 km per uur. Staat er op de gebruiksaanwijzing van de sneeuwkettingen een lagere maximale snelheid, dan moet u deze aanhouden.

 

Voor uitgebreide informatie kijk in het overzicht van de ANWB.