Wat is verzekerd met de WA-autoverzekering?

WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is een wettelijk verplichte verzekering. U bent verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Of aan andermans auto of spullen. Uw eigen schade betaalt u zelf. U heeft geen eigen risico.

Hoeveel vergoeden wij maximaal?

Wij vergoeden materiële schade tot maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis. Personenschade vergoeden wij tot maximaal € 6.450.000,- per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd?

De schade aan uw eigen auto is niet verzekerd. Daarnaast is er een aantal gevallen waarin wij schade niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw auto verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. Ook schade aan spullen in uw auto is niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Personenautoverzekering.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw auto. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Wij helpen u ook als u met uw volledig elektrische auto strandt door een lege accu.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhalen we de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Directe Schadeafhandeling

Sinds 1 juli 2021 is de landelijke regeling Directe Schadeafhandeling ingegaan. Het is een nieuwe regeling in de behandeling van materiële schade aan particuliere WA-verzekerde personenauto’s. Verzekeraars beoordelen nu zelf de aansprakelijkheid na een aanrijding. De benadeelde hoeft daar niet meer zelf achteraan en de schade kan sneller afgehandeld worden. Het is geen verplichte regeling. U heeft ook nog steeds de mogelijkheid om de schade zelf rechtstreeks op de aansprakelijke partij te verhalen. Eventueel met behulp van Stichting Rechtsbijstand ZLM.

Lees meer over Directe Schadeafhandeling

Hoe sluit u een ZLM Autoverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Als u al een paar jaar zonder schade rijdt, dan krijgt u korting op uw autoverzekering. Soms krijgt u voor uw tweede auto dezelfde no-claimkorting als voor uw eerste auto. Wilt u weten of dit voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Ja. Accessoires zijn tot maximaal € 2.500 per schadegebeurtenis standaard meeverzekerd. Boven € 2.500 zijn accessoires alleen verzekerd als u deze aan ons heeft opgegeven en wij ze hebben meegenomen bij het bepalen van het verzekerd bedrag. In de voorwaarden leest u wat er precies onder de accessoires valt.

U kunt een schade online melden via Mijn ZLM of telefonisch via telefoonnummer 0113 - 238 888. Of stuur uw Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is Postbus 70, 4460 BA in Goes. Hier vindt u meer informatie over het melden van uw schade. Soms kunt u autoschade ook melden via uw smartphone. Meer informatie hierover vindt u op www.mobielschademelden.nl.