Wat is verzekerd op de caravanverzekering?

Schade aan of verlies van uw caravan door een onzekere gebeurtenis. Dat geldt ook voor schade aan uw voortent of aanbouw, inboedel en accessoires. Alle schade-oorzaken zijn gedekt. Tenzij wij de oorzaak in onze voorwaarden als uitsluiting benoemen. Heeft u een ongeval gehad met de caravan? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw caravan. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. En bij pech in het buitenland mag u rekenen op onze pechhulpdekking. Lees meer over wat verzekerd is in de Voorwaarden Caravanverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Is de caravan aan de auto gekoppeld? Dan vergoeden wij geen schade bij rijden zonder rijbewijs. Of bij alcohol- of drugsgebruik.  Schade door opzet of tijdens beroepsmatige verhuur is ook niet verzekerd. Evenals schade of diefstal die ontstaat door onzorgvuldigheid. Lees hierover meer in de Voorwaarden Caravanverzekering.

Is er een ei­gen ri­si­co?

Het eigen risico is € 135,- per gebeurtenis. Er geldt een eigen risico van € 250 als u schade heeft tijdens stalling in het buitenland of als de caravan langer dan 6 maanden aaneen in het buitenland is.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Caravanverzekering af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Dat is voor een deel zo. Als u met uw caravan of aanhanger schade veroorzaakt aan iemand anders, valt dit onder de WA-verzekering van uw auto. Als u zelf schade veroorzaakt aan uw caravan of aanhanger, valt dat daar niet onder. Daarvoor kunt u wel een aparte cascoverzekering afsluiten. Daarop zijn bijvoorbeeld brand, diefstal en schade na een aanrijding verzekerd.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. Op uw motorrijtuigenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM is verhaalsbijstand meeverzekerd. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.