Wat is verzekerd bij wintersport en gevaarlijke sporten?

U bent tijdens het beoefenen van wintersport en gevaarlijke sporten verzekerd voor:

  • Onvoorziene uitgaven en medische kosten. Bijvoorbeeld een verloren skipas of hulp op de piste.
  • Kosten van skilessen, een skilift of een skipas die u vooraf heeft betaald. Bijvoorbeeld als u daar na een ongeval geen gebruik van maakt.
  • Huur van vervangende skiuitrusting als uw eigen spullen beschadigd, gestolen of verloren zijn.

Voor welke sporten is deze dekking nodig?

De dekking voor wintersport en gevaarlijke sporten is niet voor alle sporten nodig. Voor bijvoorbeeld langlaufen, duiken en fietsen is de dekking niet nodig. Wel voor meer gevaarlijke sporten zoals skiën en snowboarden, parachutespringen of kitesurfen. In het overzicht leest u voor welke sporten u deze dekking nodig heeft.

Wat is niet verzekerd bij wintersport en gevaarlijke sporten?

Bij sommige activiteiten geldt de ongevallendekking niet. Dan bent u alleen verzekerd voor onvoorziene uitgaven en medische kosten. Er zijn ook activiteiten die wij zo gevaarlijk vinden dat u ze op eigen risico doet. In het overzicht leest u welke sporten niet of beperkt verzekerd zijn.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja. U kunt dit online doorgeven via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Nee. Langlaufen valt onder de standaard reisverzekering. Voor skiën en snowboarden sluit u wel wintersportdekking af. Dat kan online via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Wilt u hier meer over weten? Hier vindt u een overzicht van de gevaarlijke sporten en wintersporten.