Wat is verzekerd bij wintersport en gevaarlijke sporten?

U bent tijdens het beoefenen van wintersport en gevaarlijke sporten verzekerd voor:

  • Onvoorziene uitgaven en medische kosten. Bijvoorbeeld een verloren skipas of hulp op de piste.
  • Kosten van skilessen, een skilift of een skipas die u vooraf heeft betaald. Bijvoorbeeld als u daar na een ongeval geen gebruik van maakt.
  • Huur van vervangende skiuitrusting als uw eigen spullen beschadigd, gestolen of verloren zijn.

Voor welke sporten is deze dekking nodig?

De dekking voor wintersport en gevaarlijke sporten is niet voor alle sporten nodig. Voor bijvoorbeeld langlaufen, duiken en fietsen is de dekking niet nodig. Wel voor meer gevaarlijke sporten zoals skiën en snowboarden, parachutespringen of kitesurfen. In het overzicht leest u voor welke sporten u deze dekking nodig heeft.

Wat is niet verzekerd bij wintersport en gevaarlijke sporten?

Bij sommige activiteiten geldt de ongevallendekking niet. Dan bent u alleen verzekerd voor onvoorziene uitgaven en medische kosten. Er zijn ook activiteiten die wij zo gevaarlijk vinden dat u ze op eigen risico doet. In het overzicht leest u welke sporten niet of beperkt verzekerd zijn.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Ja. Geef dit door aan ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Nee. Langlaufen valt onder de standaard reisverzekering. Voor skiën en snowboarden sluit u wel wintersportdekking af. Wilt u hier meer over weten? Hier vindt u een overzicht van de gevaarlijke sporten en wintersporten.

U kunt uw schade online melden. Of u kunt een schadeformulier opvragen bij team Advies & Acceptatie. Bel daarvoor 0113 - 238 880 of stuur een e-mail. Verzamel zoveel mogelijk bewijsmateriaal. Denk daarbij aan kassabonnen, foto's, getuigenverklaringen of een proces verbaal. Stuur deze bewijzen mee met het schadeformulier. Bewaar daarvan wel kopieën voor uw eigen administratie.