Diefstalbeveiliging kampeerautoverzekering

Jongere kampeerauto’s met een hoge nieuwwaarde zijn aantrekkelijk voor dieven. Om te voorkomen dat uw allrisk verzekerde kampeerauto gestolen wordt, vragen wij een extra diefstalbeveiliging.

Welke kampeerauto’s moeten een speciale diefstalbeveiliging hebben?

In onderstaand schema ziet u welke klasse beveiligingssysteem Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging wij vragen bij welke leeftijd en nieuwwaarde.

diefstalbeveiliging_kampeerauto

Dit schema geldt voor allriskverzekerde kampeerauto’s. Voor de leeftijd van de kampeerauto gaan we uit van de afgiftedatum van het kentekenbewijs deel 1A of de datum die op de kentekencard staat.

  • Klasse 1 is een startonderbreker
  • Klasse 2 is een alarmsysteem
  • Klasse 4 bestaat uit een startonderbreker en een voertuigvolgsysteem.

Bij diefstal moet u het certificaat kunnen overleggen.

* In plaats van klasse 2 is ook toegestaan een klasse 1 + een door het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging goedgekeurde mechanische beveiliging.

** In plaats van klasse 2 of 4 is een LoJack voertuigvolgsysteem ook toegestaan. Wij hebben met LoJack voor onze klanten speciale prijsafspraken gemaakt.

Wanneer moet u de diefstalbeveiliging ingebouwd hebben?

U heeft 30 dagen na de ingangsdatum van de verzekering de tijd om diefstalbeveiliging te laten inbouwen. Binnen deze periode is het diefstalrisico verzekerd. Bij kampeerauto’s die na 30 dagen nog niet aan de voorgeschreven beveiligingseisen voldoen, is het diefstalrisico niet verzekerd.