Wat is verzekerd op de allrisk kampeerautoverzekering?

U bent verzekerd voor zowel schade aan een ander als voor schade aan uw eigen kampeerauto. De allriskverzekering dekt vrijwel alle risico's die u met uw kampeerauto loopt. Zowel in als buiten het verkeer. Ook als de schade uw eigen schuld is. De inboedel, voortent en luifel zijn gratis meeverzekerd. Wij vergoeden voor deze zaken samen maximaal € 2.500,-. Heeft u schade vlak voor of tijdens uw vakantie? Dan vergoeden wij de huurkosten van een vervangende kampeerauto. U leest alles over de dekking in de Voorwaarden Kampeerautoverzekering.

Wat is niet verzekerd?

In een aantal gevallen betalen wij schade niet. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Wordt uw kampeerauto gestolen en was u onzorgvuldig met de sleutels? Dan is de diefstal niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Kampeerautoverzekering.

Gunstige aanschafwaarderegeling

Is uw kampeerauto door een verzekerde schade total loss of gestolen? Binnen 12 maanden na de aanschaf ontvangt u de volledige aanschafwaarde. In de 13e tot en met de 36e maand geldt een gunstige afschrijvingsregeling. Dan schrijven wij per (deel van de) maand 1% van de aanschafwaarde af.

De aanschafwaarderegeling geldt voor kampeerauto’s met een nieuwwaarde van maximaal € 100.000,- inclusief btw.

Heeft u recht op hulp bij pech en schade?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw kampeerauto. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Heeft u pech in het buitenland? Dan regelen wij het vervoer van uw kampeerauto naar een garage. Is uw auto binnen 2 dagen niet te herstellen, dan vervoeren wij uw kampeerauto naar Nederland. Lees meer over pechhulp in het buitenland.

Is er een ei­gen ri­si­co?

Bij herstel door een samenwerkend bedrijf geldt: geen eigen risico bij schade en bij een ruitvervanging een eigen risico van € 45,-. Kiest u voor een reparateur die niet met ons samenwerkt? Dan is het eigen risico € 135,- bij schade aan uw kampeerauto of een ruitvervanging. Laat u uw kampeerauto niet herstellen of is deze total loss? Dan is het eigen risico € 135,-.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een gratis service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Kampeerautoverzekering af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

In veel gevallen wel. Maar dat ligt aan uw situatie. Wilt u weten wat voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.