Mijn vraag gaat over...

Aansprakelijkheidsverzekering

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Ja. Geef dit door aan ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Nee. U kunt één verzekering opzeggen. U heeft maar één verzekering per gezin nodig. Is uw partner ergens anders verzekerd? En wilt u uw verzekering bij ons opzeggen? Dat kan online of stuur ons dan een e-mail of brief. Ons adres is postbus 70, 4460 BA in Goes.
Gaat u samenwonen? Of gaat u juist weer alleen wonen? Geef dit dan aan ons door. Bel met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Ja. U bent over de hele wereld verzekerd met uw aansprakelijkheidsverzekering.

Zolang ongehuwde kinderen thuis wonen of studeren en op kamers wonen, zijn ze op uw polis meeverzekerd. Ongeacht hun leeftijd.

Ja. Veroorzaken uw huisdieren schade bij een ander? Dan valt dat ook onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u dieren voor uw beroep? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Zij vertellen u graag meer over hoe u dit goed verzekert.

Veroorzaken huisdieren (van u of iemand anders) schade aan uw inboedel of woonhuis? Dan is hiervoor vaak ook dekking op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Wilt u schade melden? Bel dan 0113 - 238 777.

U kunt een schade online melden of via de telefoon. Bel ons team Schade Varia. U bereikt hen op 0113 - 238 777.

Op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) heeft u gratis verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand betekent dat wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt, vragen om de schade te betalen. De verhaalsbijstand geldt alleen voor fietsers en voetgangers in Nederland, België en Luxemburg. Wordt u als fietser of voetganger aangereden door iemand anders? Dan vragen wij de verzekeraar van de ander uw schade te betalen.  

U betaalt premie voor alleenwonenden als:

  • uw eventuele partner niet op uw adres staat ingeschreven;
  • u geen eigen kinderen, pleeg- of stiefkinderen heeft die altijd of af en toe bij u wonen.

In alle andere situaties betaalt u premie voor huishoudens met meer personen.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek