Wat is verzekerd op de allrisk bromfietsverzekering?

U bent verzekerd voor zowel schade aan een ander als voor schade aan uw eigen bromfiets. De allriskverzekering dekt vrijwel alle risico's die u met uw bromfiets loopt. Zowel in als buiten het verkeer. Ook als de schade uw eigen schuld is. Ook schade aan helm, kleding en bagage is verzekerd tot maximaal € 350,- per persoon als er verzekerde schade aan de bromfiets is ontstaan. Deze verzekering geldt voor bromfietsen met een nieuwwaarde van maximaal € 5.000,-.

Wat is niet verzekerd?

In een aantal gevallen betalen wij schade niet. Bij diefstal van uw bromfiets als deze niet op slot staat. Of wel op slot staat maar met een niet door de Stichting ART goedgekeurd slot.  Als de bestuurder van de bromfiets jonger is dan de leeftijdscategorie waarvoor u premie betaalt. Bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Bromfietsverzekering.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw bromfiets.

Is er een ei­gen ri­si­co?

Het eigen risico is € 135,- per gebeurtenis.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Bromfietsverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. Op uw motorrijtuigenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM is verhaalsbijstand meeverzekerd. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Nee. Opvoeren is verboden. Veroorzaakt u schade met een opgevoerde brommer of scooter? Dan valt dat niet onder de bromfietsverzekering. U krijgt de schade aan uw scooter, brom- of snorfiets niet vergoed. En moeten wij schade aan een tegenpartij vergoeden? Dan moet u de kosten voor die schade aan ons terugbetalen.