Bromfietsverzekering: op welke naam afsluiten?

Jongen op bromfiets

Wilt u besparen op de premie van uw bromfietsverzekering? Dan lijkt het misschien aantrekkelijk om deze op naam van een oudere bestuurder af te sluiten. Maar wist u dat u dan het risico loopt dat schade niet verzekerd is? Controleer daarom op uw polisblad op welke leeftijd uw bromfietspremie is gebaseerd. U vindt deze informatie onder 'Geboortedatum (jongste) bestuurder'. Wilt u teleurstelling bij schade voorkomen? Geef dan altijd de geboortedatum van de jongste bestuurder aan ons door.

De voordelen als u de jongste bestuurder verzekert

Is uw bromfietsverzekering afgesloten op naam van de jongste bestuurder? Dan keren wij bij een gedekte schade altijd uit. Ook bouwt de bestuurder zelf schadevrije jaren op. Die kan hij of zij later gebruiken voor een eventuele autoverzekering.

Wat als u niet betaalt voor de jongste bestuurder?

  • Dan krijgt u uw eigen schade niet vergoed. 
  • Eventuele schade die wij aan de tegenpartij vergoeden, moet u terugbetalen. 
  • Een verzoek om verhaalsbijstand of rechtsbijstand kunnen wij afwijzen als de bestuurder jonger is dan de leeftijdscategorie waarvoor u premie betaalt.

Hoe jonger de bestuurder, hoe hoger het risico op schade

Wij vragen naar de leeftijd van de jongste bestuurder als u een bromfietsverzekering afsluit. De premie die u betaalt, is daarop gebaseerd. Hoe lager de leeftijd, hoe hoger de premie. Dit heeft te maken met het risico. Hoe jonger de bestuurder, hoe groter namelijk het risico op schade.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen over uw bromfietsverzekering? Of wilt u de leeftijd van de bestuurder wijzigen? Stuur een e-mail of bel ons team Advies & Acceptatie op 0113 - 238 880. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw eigen ZLM-adviseur.

Voorkom diefstal

Lees hier handige tips om diefstal van uw brommer of scooter te voorkomen en meer informatie over een scooter volgsysteem, dat de kans op terugvinden vergroot naar ruim 98%!