Uw kostbaarhedenverzekering

De ZLM Kostbaarhedenverzekering kunt u alleen afsluiten in combinatie met de ZLM Inboedelverzekering.

Waarom sluit u een kostbaarhedenverzekering af?

Uw waardevolle spullen zijn met een kostbaarhedenverzekering wereldwijd verzekerd. Heeft u alleen een inboedelverzekering? Dan is dat alleen in uw woonhuis. De kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op uw ZLM Inboedelverzekering. De verzekering is interessant voor waardevolle spullen die regelmatig buiten uw woonhuis zijn. Op een kostbaarhedenverzekeringen kunt u sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur en optische instrumenten verzekeren.

Wat is er verzekerd op de kostbaarhedenverzekering?

Beschadiging,  verlies, vermissing of diefstal van de spullen waarvoor u de verzekering heeft afgesloten. Wij verzekeren de aankoop- of taxatiewaarde. Lees meer over de ZLM Kostbaarhedenverzekering.

Wat kost de ZLM Kostbaarhedenverzekering?

Bereken hier uw premie. Die is afhankelijk van de waarde van wat u verzekert. U kunt uw premie per maand of per jaar betalen.

Hoe sluit u een ZLM Kostbaarhedenverzekering af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur.

Pakketkorting bij meerdere verzekeringen

Wij doen graag iets extra’s voor onze klanten. Als u meerdere verzekeringen afsluit, ontvangt u bovenop onze scherpe premies 8% pakketkorting. Lees meer over pakketkorting.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Met uw kostbaarhedenverzekering verzekert u een speciaal voorwerp. Dit voorwerp staat ook op het polisblad. Het polisblad is het bewijs dat u verzekerd bent. Met de kostbaarhedenverzekering bent u verzekerd tegen schade aan dat voorwerp. Ook bent u verzekerd tegen verlies ervan. Deze verzekering geldt overal. Dus ook buiten uw huis.

U kunt een schade telefonisch melden bij ons team Schade Varia. U bereikt hen op 0113 - 238 777.

U kunt een verzekering op ieder moment stoppen. Dit kan online via Mijn ZLM of via een brief of e-mail.

Heeft u schade? Zeker dan vinden wij het belangrijk dat u tevreden over ons bent. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over wat er precies verzekerd is of welke reparateur u kunt inschakelen. Meld uw schade snel via één van de mogelijkheden hieronder.

Telefonisch

Tijdens kantooruren (8:30 - 17:00 uur) zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0113 - 238 777. Bij spoed kunt u dit nummer ook buiten kantooruren gebruiken.

Schriftelijk

Stuur uw schademelding naar: ZLM Verzekeringen, Postbus 70, 4460 BA, Goes.

Hoe wij uw schade behandelen

Bij schade kan er veel op u af komen. Daarom hebben voor u op een rijtje gezet wat u kunt verwachten.

  • Als het nodig is schakelen wij direct een met ons samenwerkende reparateur in.  Bijvoorbeeld een aannemer of glaszetter. Informeer bij uw schadebehandelaar naar de mogelijkheden.
  • Binnen 4 werkdagen bevestigen wij u de ontvangst van uw schademelding en hoort u of er dekking is. Belt u ons? Dan nemen wij de schadebehandeling direct met u door. Wij vertellen u of u nog een schriftelijke bevestiging ontvangt.  Wijzen wij uw claim (gedeeltelijk) af? Dan leggen wij u uit waarom.
  • Uw schadebehandelaar gaat voor u aan de slag. Hij of zij is uw vaste aanspreekpunt.
  • Wij stellen het schadebedrag in overleg met u vast. Als het nodig is schakelen wij een schade-expert in.
  • U heeft het recht om zelf een contra-expert in te schakelen als u een second-opinion wilt. Net als de schade-expert stelt de contra-expert uw schade vast. De experts doen hun best om het samen eens te worden. Lukt dit niet? Dan doet een derde expert een bindende uitspraak. Deze derde expert hebben de schade-expert en contra-expert samen benoemd. Wilt u meer weten over de kosten die voor de contra-expert vergoeden? Of wilt u een contra-expert inschakelen? Belt u dan gerust met uw schadebehandelaar. U leest ook meer over de contra-expert in onze voorwaarden. Schade-experts moeten werken volgens de Gedragscode Expertiseorganisaties. Deze vindt u op www.verzekeraars.nl.
  • Voor de kostbaarhedenverzekering geldt geen eigen risico. Behalve als uw kostbaarheden worden gestolen na inbraak in een andere gebouw dan uw woonhuis. Dan geldt een eigen risico van 15% van de verzekerde waarde.
  • Lees meer informatie over ons fraudebeleid.