Mijn vraag gaat over...

Motorverzekering

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Vaak wel. Maar dat kan verschillen. Wilt u weten of dit voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Ja. U mag uw motor aan iemand uitlenen. Veroorzaakt die persoon schade met uw motor? Dan kan dit wel gevolgen hebben voor uw premie. Dat komt omdat de schade er misschien voor zorgt dat u minder schadevrije jaren hebt. Rijdt er altijd iemand anders op uw motor? Geef dit dan aan ons door. Bel daarvoor ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113-238 880.

Ja. Heeft u accessoires die bij uw motor horen zoals een alarm? Zaten deze zaken nog niet op uw motor toen hij uit de fabriek kwam? En heeft u aangegeven dat u deze had toen u de verzekering afsloot? Dan zijn deze meeverzekerd. In de voorwaarden leest u wat er precies onder de accessoires valt.

U kunt een schade online melden of via telefoonnummer 0113 - 238 888. Of stuur uw Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is Postbus 70, 4460 BA in Goes. Hier vindt u meer informatie over het melden van uw schade. Soms kunt u schade aan uw motor ook melden via uw mobiele telefoon. Meer informatie hierover vindt u op www.mobielschademelden.nl.

Nee. Als het kentekenbewijs nog op uw naam staat moet u de motor verzekeren. U kunt de verzekering alleen stoppen wanneer u het kenteken laat schorsen. Dat betekent dat u de verzekering en de motorrijtuigenbelasting tegelijk stopzet. Dat kan bij het kentekenloket, RDW-keuringsstation, de RDW-balie of via www.rdw.nl. Ook moet u de motor binnen of op uw eigen terrein neerzetten. Om de verzekering te stoppen stuurt u een kopie van het bewijs van de schorsing met uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) naar ons toe. U kunt een verzekering bij ZLM altijd opzeggen. Maar zorgt u ervoor dat de motor dan wel verzekerd blijft als het kenteken niet geschorst is.

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Geef dit dan aan ons door. Doe dat online of met een brief. Heeft u uw motor verkocht of is uw motor naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat de motor niet meer op uw naam staat. U moet de motor verzekeren tot het moment dat de motor niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw motor total loss is.

Nee. Maar voor sommige motoren moet u een alarm kopen. Wilt u weten of u voor uw motor een alarm moet kopen? Lees dan meer over diefstalbeveiliging voor motoren.

Ja. Schade aan uw helm, kleding en schoenen vallen onder een allrisk- of beperkt cascoverzekering. U krijgt tot maximaal € 1.000,- terug. Dit krijgt u alleen als er ook schade aan uw motor is die verzekerd is.

 

Jazeker. 'Opzittenden' zijn niet alleen personen die bij u achterop zitten. Ook als bestuurder bent u ‘opzittende’. Overlijdt u bij een ongeval of raakt u invalide? Dan hebben uw familie of u recht op een uitkering van de opzittendenverzekering.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek