Diefstalbeveiliging motoren

Jongere motoren met een hoge nieuwwaarde zijn aantrekkelijk voor dieven. Om te voorkomen dat uw motor gestolen wordt, vragen wij een extra diefstalbeveiliging.

Welke motoren moeten een speciale diefstalbeveiliging hebben?

In onderstaand schema ziet u welke beveiligingsklasse met het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging wij vragen bij welke leeftijd en nieuwwaarde. Klasse 2 is een alarminstallatie.

diefstalbeveiliging_motor

Dit schema geldt voor allriskverzekerde en WA + beperkt casco verzekerde motoren. Voor de leeftijd van de motor gaan we uit van de afgiftedatum van het kentekenbewijs deel 1A of de datum die op de kentekencard staat. Wanneer er standaard een startonderbreker op de motor zit, dan is installatie van een alarm niet verplicht. U moet dan wel altijd een door de Stichting ART goedgekeurd slot van categorie 4 gebruiken. De 'nachtclausule' betekent dat de motor  ’s nachts binnen moet staan in een beveiligde ruimte.

Wanneer moet u de diefstalbeveiliging ingebouwd hebben?

U heeft 30 dagen na de ingangsdatum van de verzekering de tijd om diefstalbeveiliging te laten inbouwen. Binnen deze periode is het diefstalrisico verzekerd. Bij motoren die na 30 dagen nog niet aan de voorgeschreven beveiligingseisen voldoen, is het diefstalrisico niet verzekerd.