Wat is verzekerd op de woonhuisverzekering?

Onder meer brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, aanrijding en vandalisme. Ook minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Bijvoorbeeld iets dat op uw woning valt, water dat uit een leiding, aquarium of waterbed stroomt. Ook opruimingskosten na schade en kosten om de schade te beperken zijn verzekerd. U leest er alles over in de Voorwaarden Woonhuisverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Schade die u opzettelijk maakt of verergert of die ontstaat door onvoldoende onderhoud of slijtage. Door illegale activiteiten zoals hennepteelt. Schade door trillingen door verkeer. En door insecten, ongedierte of schimmels. Schade door overstroming, aardbeving, verzakking of instorting van het gebouw zijn ook niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Woonhuisverzekering.

Is er een eigen risico?

  • Het eigen risico is € 45,- per gebeurtenis. Laat u de schade herstellen door een reparatiebedrijf dat met ons samenwerkt? Dan betaalt u geen eigen risico.
  • Voor stormschade geldt altijd een eigen risico van € 150,-.
  • Is uw woonhuis tijdelijk niet bewoond? Dan is het eigen risico € 225,-.

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

Woont u in een koopappartement? Denk dan aan het eigenaarsbelang.
Dat zijn zaken die u zelf in het appartement heeft aangebracht. Bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Soms zijn ze niet verzekerd op de opstalverzekering via de VvE. Informeer hiernaar bij uw VvE. En sluit eventueel aanvullend een ZLM Woonhuisverzekering af. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 - 238 880 of met uw ZLM adviseur.
 

Indexering
Ieder jaar passen wij uw woonhuisverzekering aan op basis van het indexcijfer. Dit kan ervoor zorgen dat uw premie verandert. Wij gebruiken de prijsindex van het Bureau Documentatie Bouwwezen. Hierin wordt bijgehouden hoeveel het gemiddeld kost om een huis te bouwen.

Hoe voorkomt u dat u bij schade onderverzekerd bent?

Als u een woonhuisverzekering afsluit bij ZLM, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. U krijgt het schadebedrag altijd volledig uitgekeerd.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Ja. Veroorzaken uw huisdieren schade bij een ander? Dan valt dat ook onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u dieren voor uw beroep? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Zij vertellen u graag meer over hoe u dit goed verzekert.

Veroorzaken huisdieren (van u of iemand anders) schade aan uw inboedel of woonhuis? Dan is hiervoor vaak ook dekking op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Wilt u schade melden? Bel dan 0113 - 238 777.

U kunt een schade online melden via de telefoon. Bel ons team Schade Varia. U bereikt hen op 0113 - 238 777.

Ja. Bij het afsluiten van een woonhuisverzekering controleren wij of er bijgebouwen aanwezig zijn. Aan de hand van de bouwaard en kubieke meters van het bijgebouw wordt deze meeverzekerd. Dit kan invloed hebben op de premie.