Wat is verzekerd op de woonhuisverzekering?

Onder meer brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, aanrijding en vandalisme. Ook minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Bijvoorbeeld iets dat op uw woning valt, water dat uit een leiding, aquarium of waterbed stroomt. Ook opruimingskosten na schade en kosten om de schade te beperken zijn verzekerd. U leest er alles over in de Voorwaarden Woonhuisverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Schade die u opzettelijk maakt of verergert of die ontstaat door onvoldoende onderhoud of slijtage. Door illegale activiteiten zoals hennepteelt. Schade door trillingen door verkeer. En door insecten, ongedierte of schimmels. Schade door overstroming van een primaire waterkering, aardbeving, verzakking of instorting van het gebouw zijn ook niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Woonhuisverzekering.

Is er een eigen risico?

  • Het eigen risico is € 45,- per gebeurtenis. Laat u de schade herstellen door een reparatiebedrijf dat met ons samenwerkt? Dan betaalt u geen eigen risico.
  • Voor stormschade geldt altijd een eigen risico van € 150,-.
  • Is uw woonhuis tijdelijk niet bewoond? Dan is het eigen risico € 225,-.

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

Indexering
Ieder jaar passen wij uw woonhuisverzekering aan op basis van het indexcijfer. Dit kan ervoor zorgen dat uw premie verandert. Wij gebruiken de prijsindex van het Bureau Documentatie Bouwwezen. Hierin wordt bijgehouden hoeveel het gemiddeld kost om een huis te bouwen.

Hoe voorkomt u dat u bij schade onderverzekerd bent?

Als u een woonhuisverzekering afsluit bij ZLM, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. U krijgt het schadebedrag altijd volledig uitgekeerd.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja. Veroorzaken uw huisdieren schade bij een ander? Dan valt dat ook onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u dieren voor uw beroep? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Zij vertellen u graag meer over hoe u dit goed verzekert.

Veroorzaken huisdieren (van u of iemand anders) schade aan uw inboedel of woonhuis? Dan is hiervoor vaak ook dekking op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Wilt u schade melden? Bel dan 0113 - 238 777 of meldt de schade online via Mijn ZLM.

U kunt een schade online melden via Mijn ZLM of via de telefoon. Bel ons team Schade Varia. U bereikt hen op 0113 - 238 777.