Wat is verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Schade als u per ongeluk iemand verwondt of spullen van een ander beschadigt. En als u volgens de wet aansprakelijk bent voor deze schade. Ook als de schade ontstaat wanneer u bij iemand oppast of logeert, tijdens een vriendendienst of vrijwilligerswerk. En schade door uw eigen woning. Bijvoorbeeld als een dakpan op de auto van de buurman waait. Schade aan geleende spullen is ook verzekerd. U leest alles over wat er verzekerd is in de Voorwaarden AVP-verzekering.

Wat is niet verzekerd?

Schade die ontstaat terwijl u in een auto rijdt of tijdens betaald werk. Als u tijdens het sporten een medespeler verwondt of spullen kapotmaakt, dan is dat niet verzekerd. Evenals schade aan gehuurde spullen. Dat geldt ook voor schade die opzettelijk of onder invloed van alcohol of drugs ontstaat. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden AVP-verzekering.

Is er een eigen risico?

Er is geen eigen risico.

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

Wat is het verschil tussen alleenwonenden en meerpersoonshuishoudens?

U betaalt premie voor alleenwonenden als u:

  • alleen woont en uw partner niet op uw adres staat ingeschreven en
  • u geen eigen kinderen, pleeg- en/of stiefkinderen heeft die bij u wonen.
     

U heeft een meerpersoonshuishouden als u:

  • met een partner en/of kinderen samenwoont;
  • gescheiden bent en uw kinderen ook bij u wonen. Het maakt dan niet uit hoe vaak uw kinderen bij u zijn en of uw ex-partner ook een aansprakelijkheidsverzekering heeft;
  • u alleen woont en nog een of meer voor studie uitwonende kinderen heeft.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. Op uw motorrijtuigenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM is verhaalsbijstand meeverzekerd. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Ja. U kunt dit online doorgeven via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.