Wat is verzekerd op de inboedelverzekering?

Onder meer brand, diefstal, neerslag, storm, blikseminslag, lekkage en vallen en stoten. Ook minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Bijvoorbeeld iets dat op uw woning valt, water dat uit een leiding, aquarium of waterbed stroomt. Of vandalisme, beroving, afpersing en schroeien. Ook opruimingskosten na schade en kosten om de schade te beperken zijn verzekerd. U leest er alles over in de Voorwaarden Inboedelverzekering.

Wat is niet verzekerd?

Schade die u opzettelijk maakt of verergert of die ontstaat door onvoldoende onderhoud of slijtage. Door illegale activiteiten zoals hennepteelt. En door insecten, ongedierte of schimmels. Schade door overstroming van een primaire waterkering, aardbeving, verzakking of instorting van het gebouw zijn ook niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Inboedelverzekering.

Is er een eigen risico?

  • Het eigen risico is € 45,- per gebeurtenis. Laat u de schade herstellen door een reparatiebedrijf dat met ons samenwerkt? Dan betaalt u geen eigen risico.
  • Voor stormschade geldt altijd een eigen risico van € 150,-.
  • Voor schade aan uw mobiele telefoon, tablet of laptop geldt altijd een eigen risico van € 100,-.

Welke afschrijving hanteren wij?

Wij vergoeden de waarde van uw spullen. Uw spullen worden door gebruik, veroudering of slijtage na verloop van tijd echter minder waard. Hoe snel spullen in waarde verminderen, verschilt per voorwerp. Daarom hanteren wij per voorwerp een afschrijvingspercentage per jaar. In de Afschrijvingslijst Inboedel leest u welke afschrijving wij hanteren.

Zijn er maximaal verzekerde bedragen?

  • Geld is tot € 500,- verzekerd.
  • Diefstal van sieraden en horloges tot € 5.000,-. U kunt aanvullend een hoger bedrag verzekeren. Of sluit voor uw sieraden een ZLM  Kostbaarhedenverzekering. Ze zijn dan ook buitenshuis verzekerd.
  • Huurdersbelang en eigenaarsbelang tot € 6.000,-.
  • Bedrijfsinventaris tot € 12.500,-.
  • Voor brom- of snorfiets, scootmobiel, vaartuig of aanhangwagen maximaal € 1.000,- voor alle zaken samen.
  • Voor medische apparaten tot maximaal € 10.000,-.

U leest alles over de maximum verzekerde bedragen in de Voorwaarden Inboedelverzekering.

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

Woont u in een huurwoning? Denk dan aan het huurdersbelang.
Dat zijn verbeteringen aan uw huurwoning die u zelf heeft aangebracht of heeft overgenomen van de vorige huurder. Ze zitten vast in de woning. Standaard bent u voor € 6.000,- verzekerd. Is uw huurdersbelang meer waard? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 880 of met uw ZLM adviseur.

Woont u in een koopappartement? Denk dan aan het eigenaarsbelang.
Dat zijn zaken die u zelf in het appartement heeft aangebracht. Bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Soms zijn ze niet verzekerd op de opstalverzekering via de VvE. Informeer hiernaar bij uw VvE. Standaard bent u op uw inboedelverzekering voor € 6.000,- verzekerd. Is uw eigenaarsbelang meer waard? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 880 of met uw ZLM adviseur.

Heeft u een werkkamer of een praktijkruimte aan huis?
Dan verzekert u de (bedrijfs)inventaris hiervan tot een maximum van € 12.500,- op uw ZLM Inboedelverzekering.

Hoe voorkomt u dat u bij schade onderverzekerd bent?

Als u een inboedelverzekering afsluit bij ZLM, heeft u altijd garantie tegen onderverzekering. Zo bent u nooit voor een te laag bedrag verzekerd.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Ja. Veroorzaken uw huisdieren schade bij een ander? Dan valt dat ook onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Heeft u dieren voor uw beroep? Bel dan met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880. Zij vertellen u graag meer over hoe u dit goed verzekert.

Veroorzaken huisdieren (van u of iemand anders) schade aan uw inboedel of woonhuis? Dan is hiervoor vaak ook dekking op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Wilt u schade melden? Bel dan 0113 - 238 777 of meldt de schade online via Mijn ZLM.

Het eigen risico is € 45,- voor iedere keer dat u schade heeft. Laat u de schade repareren bij een reparateur die met ons samenwerkt? Dan heeft u geen eigen risico. Als u de schade meldt, hoort u van onze medewerkers bij welke reparateur u terecht kunt. Niet voor alle situaties zijn er samenwerkende reparateurs beschikbaar. Hierover kunt u vooraf overleggen met uw schadebehandelaar.

Heeft u schade aan mobiele elektronica zoals een telefoon of een tablet? Dan is er altijd een eigen risico van € 100,- per keer dat u schade heeft.