Wat is verzekerd met de WA-motorverzekering?

WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is een wettelijk verplichte verzekering. U bent verzekerd voor schade die u met uw motor veroorzaakt aan anderen. Of aan andermans auto of spullen. Uw eigen schade betaalt u zelf. U heeft geen eigen risico.

Hoeveel vergoeden wij maximaal?

Wij vergoeden materiële schade tot maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis. Personenschade vergoeden wij tot maximaal € 6.070.000,- per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd?

De schade aan uw eigen motor is niet verzekerd. Daarnaast is er een aantal gevallen waarin wij schade niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw motor verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Motorverzekering.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw motor. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een gratis service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Motorverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Vaak wel. Maar dat kan verschillen. Wilt u weten of dit voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Ja. U mag uw motor aan iemand uitlenen. Veroorzaakt die persoon schade met uw motor? Dan kan dit wel gevolgen hebben voor uw premie. Dat komt omdat de schade er misschien voor zorgt dat u minder schadevrije jaren hebt. Rijdt er altijd iemand anders op uw motor? Geef dit dan aan ons door. Bel daarvoor ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113-238 880.