Wat is verzekerd op de WA + beperkt casco motorverzekering?

U bent verzekerd voor schade die u met uw motor veroorzaakt aan anderen. Of aan andermans voertuig of spullen. Schade aan uw eigen motor is verzekerd bij een beperkt aantal oorzaken. 

Wat is verzekerd bij beperkt casco?

Brand, diefstal, joyriding, aanrijding met dieren, storm, hagel, bliksem en overstroming. Ook schade aan helm, kleding en schoenen tot maximaal € 1.000,- per persoon als er verzekerde schade aan de motor is ontstaan. Is uw motor door een verzekerde schade total loss of gestolen? Binnen 12 maanden na de aanschaf ontvangt u de volledige aanschafwaarde. In de 13e tot en met de 36e maand geldt een gunstige afschrijvingsregeling. Dan schrijven wij per (deel van de) maand 1% van de aanschafwaarde af.

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd voor uw eigen schade door bijvoorbeeld een aanrijding, van de weg raken en vandalisme. Daarnaast is er een aantal gevallen waarin wij schade niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw motor verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Motorverzekering.

Is er een ei­gen ri­si­co?

Het eigen risico is € 135,- per gebeurtenis.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw motor. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een gratis service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Motorverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Vaak wel. Maar dat kan verschillen. Wilt u weten of dit voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Ja. U mag uw motor aan iemand uitlenen. Veroorzaakt die persoon schade met uw motor? Dan kan dit wel gevolgen hebben voor uw premie. Dat komt omdat de schade er misschien voor zorgt dat u minder schadevrije jaren hebt. Rijdt er altijd iemand anders op uw motor? Geef dit dan aan ons door. Bel daarvoor ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113-238 880.