Ongevallenverzekering Opzittenden (OVO)

U kunt deze verzekering alleen afsluiten als uw oldtimer een motor is. Deze verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Het maakt hierbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt heeft.

Welke bedragen keert de OVO uit?

Overlijdt de bestuurder of een passagier door een ongeval? Dan krijgen de erfgenamen één keer een bedrag van € 12.500. Raakt de bestuurder of een passagier blijvend invalide? Dan keren we één keer maximaal € 50.000 uit. De hoogte van het bedrag hangt af van de mate van invaliditeit. Iemand is blijvend invalide als hij of zij gewond raakt en nooit meer helemaal geneest. Hoe hoog het uitkeringspercentage is, bepalen wij met 2 vragen:

  • Bij welke lichaamsdeel is er sprake van blijvende invaliditeit?
  • Is de functie van dat lichaamsdeel volledig of gedeeltelijk verloren gegaan?

Wanneer keert de OVO uit?

Wij vergoeden uw schade als u op de oldtimer motor zit, op- of afstapt, onderweg de motor repareert of iemand helpt. Ook als u zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is. De vraag wie schuldig was aan het ongeval, heeft geen invloed op de hoogte van de uitkering. Ook de werkelijke schade doet er niet toe.

Wat is niet verzekerd?

U bent niet verzekerd wanneer u geen helm draagt op de motor. Wij vergoeden ook geen schade wanneer u die met opzet heeft veroorzaakt, rijdt zonder geldig rijbewijs of onder invloed bent van alcohol of drugs. Of als u deelneemt aan een wedstrijd, uw motor verhuurt of tegen betaling passagiers vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Ongevallenverzekering in- en opzittenden.

Wat kost de OVO?

De premie is € 27,- per jaar. Ongeacht welke verzekeringsvorm u kiest voor uw oldtimer motor.

Hoe sluit u een OVO af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. De OVO is een extra dekking op uw oldtimer motorverzekering. Sluit dus eerst een oldtimerverzekering af. Heeft u al een ZLM Oldtimerverzekering voor uw motor? Dan kunt u daar natuurlijk alsnog een OVO bij afsluiten.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

U kunt een schade telefonisch melden via telefoonnummer 0113 - 238 888.

Met een inzittendenverzekering zijn de bestuurder of passagier(s) verzekerd als zij bij een ongeluk gewond raken of overlijden. Wie de schuld heeft van het ongeluk doet er dan niet toe. Zij krijgen altijd geld vanuit de inzittendenverzekering. Ook als er geen schuldige aan te wijzen is. Of als er niemand verantwoordelijk is voor de gevolgen van het ongeluk.

Kosten voor het ziekenhuis of medisch behandelingen krijgt u vaak terug van de ziektekostenverzekeraar. Kosten die u heeft omdat u arbeidsongeschikt bent, krijgt u wel terug bij een inzittendenverzekering. Ook als u maar tijdelijk arbeidsongeschikt bent. De kosten voor huishoudelijke hulp, smartengeld en voor een uitvaart krijgt u bij deze verzekering ook terug.