Wat is verzekerd op de allrisk oldtimerverzekering?

Om uw oldtimer allrisk te verzekeren moet u een taxatierapport overleggen dat maximaal 3 jaar oud is. U bent verzekerd voor zowel schade aan een ander als voor schade aan uw oldtimer auto of motor. De allriskverzekering dekt vrijwel alle risico's die u met uw auto loopt. Zowel in als buiten het verkeer. Ook als de schade uw eigen schuld is.

Wat vergoeden wij als uw oldtimer total loss of gestolen is?

Is uw oldtimer door een verzekerde schade total loss of gestolen? Dan betalen wij u de taxatiewaarde. Dit is de waarde van de oldtimer op het moment van taxeren. Een taxatierapport mag maximaal 3 jaar oud zijn, anders gaan wij uit van de dagwaarde.

Waar kan ik mijn oldtimer laten taxeren?

Wij hebben afspraken gemaakt met Expertisebureau Jonker Wesdorp en Zeeland Expertise. Zij taxeren bij u thuis. De kosten zijn voor uw eigen rekening. Overige erkende taxateurs vindt u op de website van de Stichting VRT.

Wat is niet verzekerd?

In een aantal gevallen betalen wij schade niet. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw oldtimer verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Oldtimerverzekering.

Heeft u recht op hulp bij pech en schade?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw oldtimer. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Heeft u pech in het buitenland? Dan regelen wij het vervoer van uw oldtimer naar een garage. Is de oldtimer binnen 2 dagen niet te herstellen, dan vervoeren wij die naar Nederland. Lees meer over pechhulp in het buitenland.

Is er een ei­gen ri­si­co?

Bij herstel van uw oldtimer auto door een samenwerkend bedrijf geldt: geen eigen risico bij autoschade en bij een ruitvervanging een eigen risico van € 45,-. Heeft u een oldtimer motor of kiest u voor uw oldtimer auto een reparateur die niet met ons samenwerkt? Dan is het eigen risico € 135,-. Laat u uw oldtimer niet herstellen of is deze total loss? Dan is het eigen risico € 135,-. Voor oldtimers met een getaxeerde waarde van meer dan € 25.000,- geldt een extra eigen risico bij diefstal.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een gratis service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Oldtimerverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Ja. Heeft u de zaken die bij uw auto horen als en navigatiesysteem of een trekhaak? Zaten deze zaken nog niet in uw auto toen hij uit de fabriek kwam? En heeft u aangegeven dat u deze had toen u de verzekering afsloot? Dan zijn deze meeverzekerd.

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.