Wat is verzekerd met de WA-oldtimerverzekering?

WA betekent Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is een wettelijk verplichte verzekering. U bent verzekerd voor schade die u met uw oldtimer veroorzaakt aan anderen. Of aan andermans auto of spullen. Uw eigen schade betaalt u zelf. U heeft geen eigen risico.

Hoeveel vergoeden wij maximaal?

Wij vergoeden materiële schade tot maximaal € 2.500.000,- per gebeurtenis. Personenschade vergoeden wij tot maximaal € 6.450.000,- per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd?

De schade aan uw eigen auto of motor is niet verzekerd. Daarnaast is er een aantal gevallen waarin wij schade niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw voertuig verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Oldtimerverzekering.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw oldtimer. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhalen we de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Directe Schadeafhandeling

Sinds 1 juli 2021 is de landelijke regeling Directe Schadeafhandeling ingegaan. Het is een nieuwe regeling in de behandeling van materiële schade aan particuliere WA-verzekerde personenauto’s. Verzekeraars beoordelen nu zelf de aansprakelijkheid na een aanrijding. De benadeelde hoeft daar niet meer zelf achteraan en de schade kan sneller afgehandeld worden. Het is geen verplichte regeling. U heeft ook nog steeds de mogelijkheid om de schade zelf rechtstreeks op de aansprakelijke partij te verhalen. Eventueel met behulp van Stichting Rechtsbijstand ZLM.

Lees meer over Directe Schadeafhandeling

Hoe sluit u een ZLM Oldtimerverzekering af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Ja. Accessoires zijn tot maximaal € 2.500 per schadegebeurtenis standaard meeverzekerd. Boven € 2.500 zijn accessoires alleen verzekerd als u deze aan ons heeft opgegeven en wij ze hebben meegenomen bij het bepalen van het verzekerd bedrag. In de voorwaarden leest u wat er precies onder de accessoires valt.

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Dat kan via Mijn ZLM of met een brief.

Heeft u uw voertuig verkocht of is uw voertuig naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het kenteken niet meer op uw naam staat. U moet het voertuig verzekeren tot het moment dat kenteken niet meer op uw naam staat. Dat staat in de wet. Dat geldt ook als uw voertuig total loss is.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. Op uw motorrijtuigenverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM is verhaalsbijstand meeverzekerd. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.