Wat is verzekerd met de WA-oldtimerverzekering?

WA is een wettelijk verplichte verzekering. U bent verzekerd voor schade die u met uw oldtimer auto of motor veroorzaakt aan anderen. Of aan andermans voertuig of spullen. Uw eigen schade betaalt u zelf. U heeft geen eigen risico.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw oldtimer. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een gratis service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Wat is niet verzekerd?

De schade aan uw eigen auto of motor is niet verzekerd. Daarnaast is er een aantal gevallen waarin wij schade niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw voertuig verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Oldtimerverzekering.

Hoe sluit u een ZLM Oldtimerverzekering af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Ja. Heeft u de zaken die bij uw auto horen als en navigatiesysteem of een trekhaak? Zaten deze zaken nog niet in uw auto toen hij uit de fabriek kwam? En heeft u aangegeven dat u deze had toen u de verzekering afsloot? Dan zijn deze meeverzekerd.

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Nee. U moet de oldtimer verzekeren als het kentekenbewijs nog op uw naam staat. U kunt de verzekering alleen stoppen wanneer u het kenteken laat schorsen. Dat betekent dat u de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en APK tegelijk stopzet. Dat kan op het postkantoor of via www.rdw.nl. Ook moet u de oldtimer binnen of op uw eigen terrein neerzeten. Om de verzekering te stoppen stuurt u een kopie van het bewijs van de schorsing met uw groene kaart naar ons toe. U kunt een verzekering bij ZLM altijd opzeggen. Maar zorgt u ervoor dat de oldtimer dan wel verzekerd blijft.