Plons! Oeps! Ah…. Nee!

Even vergeten dat je smartphone in uw achterzak zat toen u naar de w.c. ging? Ja… nu ligt hij daar. Is hij nog te redden? Dagelijks krijgen we schademeldingen binnen van smartphones die in het water zijn gevallen. In de w.c. Maar ook in het zwembad of op een andere manier. En uw smartphone kan niet zwemmen…

smartphone_wc

Reanimeren?

Wat kunt u het beste doen om uw smartphone te redden?

  1. Zet uw smartphone direct uit en haal de simkaart en de batterij eruit. Als dat kan. Juist als u uw telefoon aanzet kan kortsluiting ontstaan. Dan is de telefoon misschien niet meer te repareren. Laad hem ook niet op.
  2. Laat uw smartphone niet sneller drogen door hem in de zon of op de verwarming te leggen. En gebruik zeker geen föhn om hem te drogen. Door de hitte zetten sommige materialen uit waardoor het water toch op plekken komt die eerder onbereikbaar waren.
  3. Heb geduld! Laat uw smartphone tenminste 72 uur uit staan. U kunt wel proberen om het water op te zuigen uit uw telefoon met een stofzuiger.
  4. Leg uw telefoon in een afgesloten zak met ongekookte rijst. De rijst absorbeert het water. Ook Reviveaphone kan een goede oplossing zijn. Dit is een vloeistof die mineralen verwijdert. Deze mineralen zitten in het water en zijn schadelijk voor uw telefoon.