Telefoon in het water gevallen? Dit moet u doen!

toiletpot

Een telefoon in het toilet. Of op de bodem van het zwembad. Het gebeurt vaak. Helaas gaan water en telefoons toch echt niet samen. Dagelijks krijgen we schademeldingen binnen van telefoons die in het water zijn gevallen. Is hij nog te redden? Met onderstaande tips is deze kans groter.

Heeft u een waterdichte telefoon?

Veel nieuwe modellen smartphones zijn waterbestendig. Zo kennen veel smartphones een IP67-certificatie. Hierdoor kunnen zij maximaal een half uur onder water worden gehouden. Dit geldt voor zoet water tot een diepte van één meter. Veel nieuwe smartphone modellen van Samsung en iPhone kennen zelfs een IP68-certificatie. Waarbij het toestel ook op grotere diepte (tot drie meter) waterdicht blijft. Deze certificering geldt alleen voor bescherming tegen schoon water. Niet voor zout water of het chloorwater in een zwembad. Heeft u uw telefoon in het toilet of ander water laten vallen? Lees dan hieronder wat u moet doen om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Wat kunt u het beste doen om uw telefoon te redden?

  1. Zet uw toestel zo snel mogelijk uit.
  2. Zodra uw toestel is uitgeschakeld, verwijdert u de eventuele hoes en haalt u indien aanwezig de simkaarthouder uit het toestel. Droog daarna het toestel af met een doek.
  3. Het is belangrijk om het toestel niet in de oplader te doen of aan te zetten.
  4. Leg het toestel niet op de verwarming, zo versnelt het oxidatieproces wat juist het grootste probleem is van waterschade.
  5. Denk niet: het toestel doet het nog dus hij blijft het doen. De kans dat het toestel toch nog kapot gaat op termijn is veel groter dan dat het toestel blijft werken.

Gaat uw telefoon ondanks deze tips niet meer aan?

Neemt u dan contact op met een expert. Denk aan een Apple of Samsung store of een andere mobiele telefonie- of reparatiewinkel. Bel ook met onze adviseurs voor een persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over wat er precies verzekerd is of welke reparateur u kunt inschakelen. Meldt u de schade op uw verzekering? Dan werken wij samen met Anyfix. Wilt u schade melden of heeft u een vraag over schade? Bel 0113 - 238 777.