Aantrekkelijke premie en voorwaarden voor elektrische auto's

Elektrische auto’s hebben een andere technologie. Geen fossiele brandstof meer, maar een accupakket. Daarom hebben we onze voorwaarden en premies daarop aangepast. De meeste eigenschappen komen dan wel overeen met een brandstofauto, maar een elektrische auto brengt andere risico’s met zich mee. Hieronder leest u hoe wij onze autoverzekering hebben aangepast, waardoor u een passende verzekering kunt afsluiten voor uw elektrische auto.

Aantrekkelijke premie voor elektrische auto’s

Per 1 januari 2024 hebben we een nieuwe, aantrekkelijke premie voor volledig elektrische auto’s geïntroduceerd. Bereken nu uw premie. Had u uw elektrische auto voor 1 januari 2024 al bij ons verzekerd? Dan is uw verzekering per 1 januari automatisch omgezet naar de nieuwe premie.

Laadkabel

Uw laadkabel en een mobiele laadunit zijn standaard meeverzekerd voor schade. Voorwaarde is dat deze in de auto ligt of aan de auto bevestigd is. Ligt de laadkabel in de woning, garage of schuur? Dan is deze meeverzekerd in onze inboedelverzekering. Een vaste laadpaal is bij ons standaard meeverzekerd via de woonhuisverzekering.

Pechhulp

Ook bieden we hulpverlening als u met uw volledig elektrische auto strandt door een lege accu. We bieden deze zekerheid omdat:

  • De accu van uw elektrische auto soms sneller leeg gaat dan verwacht door (weers-)omstandigheden.
  • Er niet altijd een geschikt laadstation in de buurt beschikbaar is, waardoor u geen mogelijkheid heeft de auto tijdig op te laden.