Schijn een lichie op mij!

Oh middernacht… schijn een lichie op mij! Maar niet alleen om middernacht is het donker. Nu de dagen weer korter worden is het belangrijk om vroeg in de avond goed zichtbaar te blijven in het verkeer. Verklein de kans op ongelukken en laat u zien.

hardlopen

Zien anderen u?

Check regelmatig de lampen van uw auto. En leg een set reservelampjes in de kofferbak. Zorg ook dat uw lampen schoon zijn. Gaat u lopen, fietsen of sporten in het donker? Zorg dan dat u goed zichtbaar bent. Gebruik een reflecterend hesje of een armband met een lampje bij het sporten.

En ziet u iemand anders?

In het najaar en in de winter is een auto ook sneller vies. Vieze ruiten zorgen ervoor dat u slechter zicht heeft. Geef de ruiten en de auto dus regelmatig een wasbeurt.

Houd Koning Winter in bedwang

Gaat het vriezen? Leg dan een mat of stuk karton over de voorruit. Dat scheelt krabben de volgende ochtend. Zet de auto niet op de handrem. Deze kan vastvriezen. Maar vergeet bij het starten niet dat de auto in de versnelling staat! Vertrek op tijd en bekijk vóór vertrek de actuele weer- en verkeersberichten.

En gaat u toch de weg op?

Vervang dan de zomerbanden op tijd voor winterbanden. Winterbanden zorgen voor meer grip en een véél kortere remweg op gladde wegen. Het rubber van winterbanden heeft een andere samenstelling en blijft bij lage temperaturen soepel. We geven u graag nog meer tips over winterbanden.