Uw reis- en annuleringsverzekering

Waarom sluit u een reisverzekering af?

Als u op vakantie gaat en er gebeurt iets, kunt u met hoge kosten te maken krijgen. Bijvoorbeeld na een ongeval of overlijden, autopech, diefstal of beroving. Met een reisverzekering zijn de kosten van de hulpverlening en de schade gedekt. Een doorlopende reisverzekering is gemakkelijk en voordelig als u vaker per jaar op vakantie gaat. Ook bijvoorbeeld weekendjes weg zijn dan verzekerd. De tijdelijke reisverzekering geldt voor één vakantie.

Waarom sluit u een annuleringsverzekering af?

Wanneer u een vakantie heeft geboekt en door omstandigheden moet annuleren, brengt de reisorganisatie annuleringskosten in rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe hoger de annuleringskosten. De annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten. Bent u al op vakantie, maar moet u die afbreken vanwege een onvoorziene gebeurtenis dan vergoedt de annuleringsverzekering de gemiste vakantiedagen. U kunt de doorlopende annuleringsverzekering afsluiten in combinatie met de doorlopende reisverzekering. Of u kunt voor één vakantie een tijdelijke annuleringsverzekering afsluiten.

Welke keuzes heeft u?

Doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering bestaat altijd uit een basisdekking. Hiermee bent u in Europa verzekerd voor onvoorziene uitgaven, medische kosten en schade aan uw bagage. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden met werelddekking, ongevallendekking, dekking bij het beoefenen van wintersport of gevaarlijke sporten en de doorlopende annuleringsverzekering. Lees wat er verzekerd is in de basisdekking en uitbreidingen van de doorlopende reisverzekering.

Tijdelijke reisverzekering

Ook de tijdelijke reisverzekering bestaat altijd uit een basisdekking. Hiermee bent u in Europa verzekerd voor onvoorziene uitgaven, medische kosten, ongevallen en schade aan uw bagage. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden met werelddekking, dekking bij het beoefenen van wintersport of gevaarlijke sporten of vervangend vervoer. U kunt deze verzekering alleen afsluiten als u al klant bent bij ons. Lees meer over de basisdekking en uitbreidingen van de tijdelijke reisverzekering.

Tijdelijke annuleringsverzekering

De tijdelijke annuleringsverzekering kunt u uitbreiden met een dekking voor annulering bij het overlijden of ernstig ziek worden van een huisdier of zaakwaarnemer. Ook kunt u een extra dekking afsluiten voor reizen die u zelf heeft samengesteld uit meerdere onderdelen. U kunt deze verzekering alleen afsluiten als u al klant bent bij ons. Lees meer over de tijdelijke annuleringsverzekering.

Onze collega Annemieke legt u in onderstaande video uit wat de mogelijkheden zijn:

 

Wat kosten de reis- en annuleringsverzekering?

Die is afhankelijk van welke dekkingen en het aantal personen dat u verzekert. U kunt uw premie per maand of per jaar betalen. U betaalt voor maximaal 3 personen. Kinderen tot en met 4 jaar zijn zonder extra kosten meeverzekerd als ze bij ons zijn opgegeven.

Hoe sluit u een reisverzekering of annuleringsverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 – 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat is verder nog belangrijk om te weten?

Wij bieden via een volmacht de Unigarant Verzekeringen reis- en annuleringsverzekering aan onder de naam ZLM Reisverzekering. Een volmacht is de toestemming om in naam van iemand anders iets te doen. De voorwaarden en de polis zijn van ons en u betaalt ons de premie. Unigarant Verzekeringen behandelt uw schade en betaalt de schade-uitkering. Dat hebben wij zo afgesproken.

Pakketkorting bij meerdere verzekeringen

Wij doen graag iets extra’s voor onze klanten. Als u meerdere verzekeringen afsluit, ontvangt u bovenop onze scherpe premies 8% pakketkorting. Lees meer over pakketkorting. Pakketkorting geldt alleen voor de doorlopende reisverzekering

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Nee. Langlaufen valt onder de standaard reisverzekering. Voor skiën en snowboarden sluit u wel wintersportdekking af. Dat kan online via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Wilt u hier meer over weten? Hier vindt u een overzicht van de gevaarlijke sporten en wintersporten.

We adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten als u een reis boekt. Doe dat uiterlijk zeven dagen daarna. Wacht u langer? Dan zijn klachten of ziektes die u al had niet meeverzekerd.

Nee. Past u de verzekering aan? Dan doet u dat voor een heel jaar. Wijzigen kan via Mijn ZLM of bel ons op telefoonnummer 0113 - 238 880.

Heeft u een vraag of wilt u advies over het afsluiten van onze reisverzekering?

Heeft u schade? Of moet u uw reis annuleren? Zeker dan vinden wij het belangrijk dat u tevreden over ons bent. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Bijvoorbeeld over wat er precies verzekerd is. Unigarant behandelt uw schade en betaalt de schade-uitkering. Meld uw schade snel via één van de  mogelijkheden hieronder.

Telefonisch

Tijdens kantooruren (8:30 - 17:00 uur) zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 0113 - 238 880.

Bij spoed belt u buiten kantooruren met de ANWB Alarmcentrale op telefoonnummer +31 (0)70 - 31 45 491.

Online

U gaat uw schade direct bij Unigarant melden. Zij behandelen de schade voor u.
 

Hoe wij uw schade behandelen

Bij schade kan er veel op u af komen. Daarom hebben wij voor u op een rijtje gezet wat u kunt verwachten.

  • Meldt u uw schade online? Dan ontvangt u van Unigarant per e-mail een ontvangstbevestiging. Unigarant informeert u over de afhandeling van uw claim en betaalt het schadebedrag aan u.
  • Belt u ons? U ontvangt van ons binnen 4 werkdagen een brief met daarbij een schadeformulier. U stuurt het ingevulde schadeformulier aan ons terug. De reisverzekering hebben wij volledig ondergebracht bij Unigarant. Het schadeformulier sturen wij door naar Unigarant. Unigarant informeert u over de afhandeling van uw claim en betaalt het schadebedrag aan u.
  • Als Unigarant een schade-expert inschakelt, dan is dit een expert van een onafhankelijk bureau.
  • Bent u het niet eens met de afhandeling van uw claim? Neem contact op met ons team Advies & Acceptatie, 0113 - 238 880 of stuur een e-mail.
  • Lees meer informatie over ons fraudebeleid.