Tien tips voor het stallen van uw caravan

caravanstalling

Zit uw kampeervakantie er weer op? En wilt u ook de komende jaren nog veel plezier hebben van uw caravan of camper? Check dan onze tips voordat u naar de stalling rijdt.

Tip 1: 

Zorg dat uw caravan aan de binnen- en buitenkant goed schoon is voordat hij de stalling in gaat.

Tip 2: 

Laat de voortent of luifel goed drogen voordat u hem (schoon) opbergt. 

Tip 3: 

Haal álle voedingsmiddelen uit de caravan. Dit voorkomt muizen en ander ongedierte. 

Tip 4: 

Vergeet niet de koelkast te legen. Laat de deur op een kier staan. Leg bijvoorbeeld een theedoek over de koelkastdeur om ervoor te zorgen dat deze niet dichtvalt. Hierdoor voorkomt u schimmel. 

Tip 5: 

Tap de watertank en boiler af. Vergeet ook het inbouwtoilet niet te reinigen. 

Tip 6:

Ontkoppel uw gasflessen en berg deze in een veilige ruimte op. Sommige stallingshouders hebben hiervoor een aparte ruimte.

Tip 7:

Haal de aanwezige accu’s uit uw caravan. Vergeet hierbij de accu van uw mover niet. Leg de accu’s bij voorkeur aan een druppellader. Hierdoor gaan ze langer mee. 

Tip 8:

Voorkom afgevlakte banden. Zet de banden voordat de caravan de stalling in gaat 0,2 tot 0,4 bar harder.

Tip 9:

Zorg voor ventilatie door een dakluik en/of raam op de ventilatiestand te zetten. Zet de kussens rechtop zodat ook deze optimaal kunnen luchten. En plaats vochtvreters.

Tip 10:

Zet de caravan niet op de handrem. Dit zorgt voor grote druk op het remsysteem, wat schade kan veroorzaken.

Caravanverzekering 

Heeft u uw caravan verzekerd? Dan valt eventuele schade tijdens stalling gewoon onder uw dekking. Stalt u uw caravan in het buitenland? Dan is de caravan alleen verzekerd als hij binnen staat. Er is een standaard eigen risico van € 135,00. Bij schade tijdens stalling in het buitenland geldt een eigen risico van € 250,-. Klik hier voor het afsluiten van een caravanverzekering.