Komt u onbezorgd het festival door?

Meerdere mensen op festival met mooi weer

Zomerse festivals. U kunt er heel veel plezier hebben. Maar ook van een koude kermis thuiskomen. Bestolen, verbrand of met een kater. Daarom hebben we wat handige tips voor u op een rijtje gezet.

Met deze tips komt u onbezorgd het festival(weekend) door: 

 • De kans dat uw telefoon valt tijdens een festival is aanwezig, zorg voor een stevig hoesje die de grootste klap opvangt en een screenprotector.
 • Installeer een app die uw telefoon kan traceren.
 • Dun uw portemonnee uit zodat alleen de noodzakelijke pasjes overblijven. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap. Minder waardevolle spullen om kwijt te raken. En u bewaart een kleinere portemonnee makkelijk onder uw kleding waarmee u de kans op diefstal verkleint. 
 • Laat kostbare spullen zoals een duur horloge of sieraden thuis. 
 • Wie is de BOB? Spreek vooraf af wie er niet drinkt. Blijft u overnachten bij het festival? Let er op dat alcohol niet zomaar uit uw lichaam is, ook de volgende ochtend is uw promillage mogelijk te hoog om te rijden. 
 • Bent u onder invloed van bijvoorbeeld alcohol of drugs? Dan bent u niet verzekerd voor uw acties.
 • Gaat u met de tent naar een festival? Zorg voor een goede tent met grondzeil en voorkom hiermee een waterballet. Uw spullen blijven dan in ieder geval droog.  
 • Sociale controle is de beste beveiliging op de festivalcamping. Maak dus kennis met de buren! 
 • Laat geen waardevolle spullen achter in de tent. Sluit de tent af met een hangslotje. 
 • Weer thuis? Neem uw bagage meteen mee uit de auto. Mochten uw spullen worden gestolen, dan geldt er maar een beperkte vergoeding voor diefstal uit de auto. 
 • Toch schade? Bewaar uw bonnetjes van aankopen voor het festival.

Reisverzekering

Ondanks onze tips toch schade opgelopen tijdens uw festivalweekend? Schade die ontstaan is tijdens een festival in het buitenland is gedekt op een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Ook zonder overnachting. Bij schade op een festival zonder overnachting binnen Nederland bieden we geen dekking. Onze reisverzekering biedt dekking voor onvoorziene uitgaven, medische kosten en bagage. Let op! Bagage is niet onbeperkt verzekerd. Zo is een mobiele telefoon of bril tot maximaal € 300,- verzekerd. Houd bij schade rekening met een minimaal schadebedrag van € 50,-. Schades onder de € 50,- nemen we niet in behandeling. Bekijk de voorwaarden van uw reisverzekering voor een volledig overzicht. Gaat u vaker per jaar naar een meerdaags festival? Dan kan het interessant zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering

De ZLM Inboedelverzekering biedt geen dekking voor de spullen buitenshuis. Ook biedt de inboedelverzekering geen dekking als u het slachtoffer bent geworden van een zakkenroller. Het is dus belangrijk om goed op uw spullen te letten. We adviseren om geen waardevolle spullen achter te laten in uw auto. Is uw auto toch de meest veilige plek? Leg de spullen dan uit het zicht en in een afsluitbare ruimte, zoals de kofferbak. Wordt er toch ingebroken? Uw inboedelverzekering biedt een beperkte dekking tot maximaal € 250,- voor spullen in uw auto.